Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ

 

 

Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ

ένα συγκλονιστικό γεγονός που πρόκειται να συμβεί επάνω στον κόσμο

 

1.    Πλανήτης Γη, ώρα μηδέν. Κάτι το συγκλονιστικό και το ασύλληπτο για τον ανθρώπινο νου συνέβηκε χθες επάνω στη Γη. Το φοβερό νέο μεταδόθηκε σαν αστραπή από τα μαζικά μέσα ενημέρωσης όλων των χωρών της υφηλίου:

 "Εκατοντάδες άνθρωποι από όλα τα κράτη της Γης εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς, χωρίς να αφήσουν το παραμικρό ίχνος, ενώ ταυτόχρονα συνέβηκαν φοβερά δυστυχήματα, γιατί πολλοί από τους εξαφανισθέντες τη στιγμή εκείνη οδηγούσαν αυτοκίνητα, αεροπλάνα ή άλλα μεταφορικά μέσα, με αποτέλεσμα τα οχήματά τους να μείνουν ακυβέρνητα. Οι νεκροί και οι τραυματίες είναι αδύνατον να καταμετρηθούν..."

     Ολόκληρη η ανθρωπότητα βρίσκεται σε αναστάτωση και ταραχή. Χάος επικρατεί παντού, οι κυβερνήσεις των Κρατών έχουν παραλύσει. Εκείνο όμως που προκαλεί απορία, σύγχυση και τρόμο είναι ότι ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΠΛΑΚΕΣ ΤΑΦΩΝ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΜΕΝΕΣ. Τι σημαίνει άραγε αυτό; Πολλοί φοβούνται ότι το γεγονός αυτό θα ξανασυμβεί. Όλος ο κόσμος, ίσως για πρώτη φορά στην ανθρώπινη ιστορία και κάτω από αυτή τη δραματική κατάσταση, βρίσκεται ενωμένος. Κανένας δεν μιλάει, κανένας δεν γελάει, παντού ακούγονται λόγια πόνου και οδύνης, καθώς και κλάματα για τα αγαπητά πρόσωπα που εξαφανίστηκαν ή που σκοτώθηκαν στα διάφορα δυστυχήματα που συνέβηκαν. Οι εφημερίδες με τους μεγάλους πρωτοσέλιδους τίτλους επιδεινώνουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση. Μερικές από αυτές γράφουν:

 •  "Ήρθαν εξωγήϊνοι με φοβερά ανεπτυγμένο πολιτισμό και απήγαγαν τους κατοίκους της Γης".
 •  "Ο εχθρός είναι κάποιος Άνθρωπος, που ανακάλυψε ένα μυστικό και καταστροφικό όπλο, για να εκβιάσει τις Κυβερνήσεις των Κρατών".
 •  "Τους εξαφάνισαν με ακτίνες λέϊζερ, χωρίς να αφήσουν ίχνη. Είναι τρομερό!!!"

   Υπήρχαν και μερικές εφημερίδες με μικρή κυκλοφορία που έγραφαν κάτι παράξενα πράγματα, αλλά μεταξύ τους όμως συμφωνούσαν σ΄ αυτά που έγραφαν. Μία από αυτές έγραφε: "Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΜΕΙΝΑΜΕ ΕΔΩ ΣΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙ΄ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΦΥΓΑΝ" και εξηγούσε παρακάτω με μικρότερα γράμματα: "Έγινε η Αρπαγή της Εκκλησίας του Χριστού. Ήρθε ο Ιησούς και πήρε μαζί του τους ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ πιστούς και τους ΝΕΚΡΟΥΣ πιστούς, αφού τους ανάστησε. Αλίμονο για τους υπόλοιπους που μείναμε. Θα περάσουμε μέσα από την τυραννία της διακυβέρνησης της ανθρωπότητας από τον Αντίχριστο, ο οποίος θα εμφανισθεί σαν ο Μεγάλος Ηγέτης και ο μόνος Σωτήρας....για να βγάλει τα Κράτη της Γης από το αδιέξοδο που δημιουργήθηκε, όπως αναφέρεται και στο βιβλίο της Αποκάλυψης".Κανένας όμως δεν έδινε ιδιαίτερη προσοχή σε τέτοιου είδους ειδήσεις και σχόλια. Περισσότερο τις διάβαζαν από περιέργεια. Είναι οπισθοδρομικός όποιος ασχολείται με το Θεό, ενώ βρισκόμαστε ήδη στη δεύτερη δεκαετία του 21ου αιώνα. Αυτά είναι για τους αφελείς και γι’ αυτούς που δεν θέλουν την πρόοδο.

2.  Αυτό το γεγονός που περιγράψαμε παραπάνω δεν έχει ακόμα συμβεί και ίσως για πολλούς αυτό να φαντάζει μέρος σεναρίου επιστημονικής ταινίας. Πολλοί άνθρωποι, που ισχυρίζονται ότι είναι Χριστιανοί”, δεν γνωρίζουν ότι αυτό το συγκλονιστικό γεγονός μια ημέρα θα συμβεί πράγματι και μάλιστα ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ (βρισκόμαστε στο παρά τρία). Όπως μας λέγει η Αγία Γραφή, ο Κύριος Ιησούς Χριστός πρόκειται να έρθει για να παραλάβει την Εκκλησία Του, τους αγίους του, ζώντες και νεκρούς. Πρώτα θα αναστήσει τους ΠΙΣΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ με σώματα άφθαρτα και ένδοξα, έπειτα θα μεταμορφώσει τα θνητά σώματα των ΖΩΝΤΩΝ ΠΙΣΤΩΝ σε αθάνατα και ουράνια και μετά ΟΛΟΥΣ ΜΑΖΙ θα τους αρπάξει στον ουρανό. Αυτό το γεγονός είναι γνωστό σαν «Η ΑΡΠΑΓΗ ΤΗΣ ΝΥΜΦΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ» (βλέπε: Α΄ Θεσσαλονικείς 4:13-18 /Α΄ Κορινθίους 15:51-54  /Ματθαίος 24:40).     

          Ο ίδιος ο Ιησούς μιλώντας για το θέμα αυτό, είπε:

       «Για την ημέρα εκείνη και την ώραν ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΕ, ούτε οι άγγελοι των ουρανών, ούτε ο Υιός, παρά μόνον ο Πατέρας…. ΄Ετσι θα συμβεί και κατά την παρουσία του Υιού του Ανθρώπου. Τότε, δύο θα βρίσκονται στον αγρό, ο ένας θα παραλαμβάνεται (εις τον ουρανόν) και ο άλλος θα αφήνεται (εις την Γη).  Δύο  γυναίκες  θα αλέθουν στο μύλο, η μια θα παραλαμβάνεται και η άλλη θα αφήνεται. ΑΓΡΥΠΝΕΙΤΑΙ, διότι δεν ξέρετε ποια ώρα έρχεται ο Κύριός σας»(βλ.Ματθαίος 24:36-42).           

            Ο απόστολος Παύλος γράφει στους Θεσσαλονικείς: 

         «Δεν θέλουμε, αδελφοί, εσείς να αγνοείτε περί των κοιμωμένων  (για εκείνους που πέθαναν),ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΛΥΠΗΣΘΕ όπως και οι λοιποί που ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΛΠΙΔΑ ….διότι αυτός ο Κύριος με παράγγελμα, με φωνή αρχαγγέλου και με σάλπιγγα Θεού θα κατεβεί από τον ουρανό και πρώτοι οι νεκροί εν Χριστώ ΘΑ ΑΝΑΣΤΗΘΟΥΝ, έπειτα εμείς όσοι ζούμε, οι οποίοι απομένομεν ΘΑ ΑΡΠΑΓΟΥΜΕ μαζί με αυτούς μέσα στις νεφέλες σε απάντηση του Κυρίου εις τον αέρα, και έτσι θα είμεθα πάντοτε με τον Κύριο. Ώστε παρηγορείτε ο ένας με τον άλλον με τα λόγια αυτά»(Α΄ Θεσσαλονικείς 4:13-18)

      Όταν η εκκλησία αρπαχτεί στον ουρανό, κάτω στη Γη η κατάσταση θα είναι δραματική. Ο Αντίχριστος, ο οποίος θα εξουσιάζεται και θα κυριαρχείται πλήρως από τον ίδιο τον Εωσφόρο (το Σατανά), θα επιβάλλει μια στυγνή παγκόσμια δικτατορία και θα επιφέρει τόσο φοβερές πληγές, ώστε οι άνθρωποι θα λέγουν στα βουνά "πέστε επάνω μας και πλακώστε μας", θα ζητούν το θάνατο για να γλιτώσουν από τα δεινά, αλλά δεν θα τον βρίσκουν και θα δαγκώνουν τη γλώσσα τους από τον πόνο (βλ. Αποκάλυψη, κεφ. 6:16, 9:6, 16:10).

 Τι πρέπει να κάνεις για να είσαι μέσα στην «αρπαγή» και για να αποφύγεις την επερχόμενη οργή του Αντίχριστου;

      Πρώτον: Αναγνώρισε με ειλικρίνεια ότι είσαι αμαρτωλός και ότι μόνος σου δεν μπορείς να πληρώσεις το χρέος των αμαρτιών σου. Δέξου και πίστεψε στη θυσία του Ιησού επάνω στο Γολγοθά, ότι Αυτός έχυσε το άγιο αίμα Του ΓΙΑ ΣΕΝΑ προσωπικά. Πέθανε Αυτός για τις αμαρτίες σου και αναστήθηκε για τη δικαίωσή σου. Πήρε Αυτός ΟΛΕΣ τις αμαρτίες σου και ΟΛΕΣ τις αρρώστιες σου. ΠΕΘΑΝΕ ΑΥΤΟΣ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ.

      Πίστεψε πως το «αίμα του Ιησού Χριστού, του Υιού του Θεού, μας καθαρίζει από κάθε αμαρτία»(Α΄ Ιωάννου 1:7). Δέξου αυτή την τόσο απλή αλήθεια και ο Κύριος Ιησούς θα σε ελευθερώσει από τα δεσμά της αμαρτίας, θα σε γεμίσει με το άγιο Πνεύμα Του και θα έχεις μια ζωντανή και προσωπική σχέση μαζί Του. Θα είσαι ένας καινούριος άνθρωπος, γιατί ο Ιησούς στο σταυρό βάσταξε επάνω Του και πλήρωσε για σένα και τις ΑΜΑΡΤΙΕΣ σου και τις ΑΡΡΩΣΤΙΕΣσου και τώρα εσύ είσαι ΕΛΕΥΘΕΡΩΜΕΝΟΣ από τις αμαρτίες σου και ΘΕΡΑΠΕΥΜΕΝΟΣ από τις αρρώστιες σου.

     Δεύτερον: Εκτός από το παραπάνω βήμα, της ειλικρινούς μετάνοιας και της αποδοχής της λυτρωτικής θυσίας του Ιησού, θα πρέπει να Του ζητήσεις να κατοικήσει μόνιμα μέσα σου με το Πνεύμα Του, δηλαδή να σε ΒΑΠΤΙΣΕΙ ΜΕ ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤου και σαν σημείο αυτού του γεγονότος αρχίζεις να προσεύχεσαι σε άγνωστες για σένα γλώσσες, όπως συνέβηκε με τους 120 μαθητές την ημέρα της Πεντηκοστής. Ο απ. Παύλος γράφει ότι το βάπτισμα με το άγιο Πνεύμα είναι ο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΑΡΡΑΒΩΝΑΣτους, είναι η ΥΠΟΣΧΕΣΗ που δίνει ο Ιησούς στον κάθε πιστό ότι θα είναι μέσα στην αρπαγή της εκκλησίας Του, είναι το πνευματικό σφράγισμα για την ημέρα της συνάντησής τους στον αέρα (βλ. Πράξεις 2:1-4 /Εφεσίους 1:13, 4:30 /Β΄ Κορινθίους 1:22, 5:5 /κλπ).

     Κάνε αυτά τα δύο βήματα τώρα, ζήτησέ το και ο Κύριος θα εκπληρώσει την υπόσχεσή Του. Μην αναβάλλεις να ακολουθήσεις τον Ιησού, γιατί δεν ξέρεις εάν αύριο θα ζεις. Κάνε το σήμερα. Προσευχήσου και πες Του:     

«Κύριε Ιησού, σε ευχαριστώ που πέθανες Εσύ στη θέση τη δική μου και αναστήθηκες για να μου δώσεις μια καινούρια ζωή. Δέξου την αμαρτωλή μου καρδιά και καθάρισέ την. Αναγέννησέ με σε ένα νέοάνθρωπο και βάπτισέ με Κύριε με το άγιο Πνεύμα Σου, δίνοντάς μου δύναμη για να ζω μια άγια και καθαρή ζωή, ώστε να είμαι και εγώ μέσα στην ένδοξη Νύμφη εκκλησία Σου, όταν θα την αρπάξεις στον ουρανό. Ιησού μου σ’ ευχαριστώ, Αμήν»

-------------------------------------------------------------------------------------------- 

COPYRIGHT ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ  ΤΖΕΛΕΠΗΣ («ΦΙΛΑΔΕΛΦΟΣ»)

Τηλ. Κινητό:  694 - 49 21 318

E-MAIL: filadelfos02@hotmail.com

FACEBOOK 1: Alkiviadis Tzelepis (Filadelfos)

FACEBBOK 2: Groups/Filadelfos

YOUTUBE: Filadelfos TV /Filadelfos Channel /Filadelfos Films

 --------------------------------------------------------------------------------------------

 Για περισσότερες πληροφορίες, σου συστήνουμε να διαβάσεις το βιβλίο «ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΣΧΑΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ»,  που αναφέρεται στα γεγονότα που θα επακολουθήσουν μετά την αρπαγή της Εκκλησίας, όταν θα κυβερνά τη Γη ο Αντίχριστος.-   

Πίνακας εικονογραφημένος που αναπαριστά την (μελλοντική) αρπαγή της εκκλησίας, την αρπαγή των ζώντων πιστών και των αναστημένων πιστών στον ουρανό.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ

 

 

Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ

Το ξαφνικό γεγονός που θα συμβει στις ημέρες μας και θα συγκλονίσει την ανθρωπότητα ολόκληρη

 

       «Περί δε της ΗΜΕΡΑΣ εκείνης ή της ΩΡΑΣ κανείς δεν γνωρίζει, ούτε οι άγγελοι εις τον ουρανό, ούτε ο Υιός, παρά μόνον ο Πατήρ.

          ΒΛΕΠΕΤΕ, ΑΓΡΥΠΝΕΙΤΕ και ΠΡΟΣΕΥΧΕΣΘΕ, διότι δεν εξεύρετε πότε είναι ο καιρός….

          ΑΓΡΥΠΝΕΙΤΕ λοιπόν, διότι δεν γνωρίζετε πότε έρχεται ο κύριος της οικίας, έρχεται την εσπέραν ή το μεσονύκτιον, ή έρχεται όταν φωνάζει ο πετεινός, ή έρχεται το πρωϊ, μήπως ελθών ξαφνικά σας εύρει κοιμωμένους. Και όσα λέγω προς εσάς, προς πάντας λέγω. Αγρυπνείτε»(βλέπε,  Μάρκος ΙΓ/13:32-37)

     Είναι μια όμορφη ανοιξιάτικη ημέρα σ’ ένα προάστιο της Αθήνας. Η κίνηση των οχημάτων στους δρόμους φαίνεται συνηθισμένη, οι άνθρωποι μπαινοβγαίνουν στα διάφορα καταστήματα και στους πεζόδρομους οι μικροπωλητές διαλαλούν το εμπόρευμά τους.  Κοντά βρίσκεται ένα πάρκο με καταπράσινα δένδρα, φοίνικες και υπέροχα ανθισμένα λουλούδια. Τα δύο αναψυκτήρια που βρίσκονται λίγο πιο κάτω είναι γεμάτα από πελάτες, που απολαμβάνουν τον καφέ ή το αναψυκτικό τους και ένας πλανόδιος λαχειοπώλης περιφέρεται ανάμεσα στα τραπέζια, κοπιάζοντας να βγάλει το μεροκάματό του. Όλα φαίνονται ήσυχα και ήρεμα. Κανείς δεν μπορεί να φαντασθεί ότι σε λίγο πρόκειται να συμβεί ένα από τα πιο συγκλονιστικά γεγονότα μέσα στην ανθρώπινη ιστορία.

      Δύο φίλοι, ο Σταύρος και ο Δήμος, βαδίζουν μέσα στο κοντινό πάρκο της περιοχής τους,  συζητώντας αμέριμνα. Χαίρονται την υπέροχη ομορφιά της άνοιξης, το κελάιδισμα των πουλιών γεμίζει και ευφραίνει την ψυχή τους, συντροφεύοντάς τους, το νερό τρέχει γάργαρο στη μικρή λιμνούλα που υπάρχει εκεί κοντα.

  -   «Σταύρο, δεν νομίζεις ότι σήμερα, υπάρχει μια ιδιαίτερη ομορφιά στη φύση, κάτι που σου ευφραίνει την ψυχή;» ρώτησε ο ένας.

 -    «Δήμο, πιστεύω πως, ότι ο Θεός έφτιαξε, το έφτιαξε τέλειο, ο άνθρωπος το καταστρέφει και η φύση ολόκληρη υμνεί το δημιουργό της για τη σοφία Του!!!»  απάντησε ο άλλος.

 -    «Ξέρω τις απόψεις σου -απάντησε ο Δήμος χαμογελώντας και καλοσυνάτα-  Καλά κάνεις που πιστεύεις στο Θεό, αλλά πρέπει να μην είσαι υπερβολικός και να μην ξεχνάς τον παράγοντα «άνθρωπος», γιατί και αυτός γίνεται με τις ενέργειές του πρόξενος του καλού ή του κακού. Είναι όμορφα εδώ, γιατί κάποιος έφτιαξε αυτό τον κήπο, κάποιοι εργάστηκαν και κουράστηκαν

 -    «Ναι, αλλά ο άνθρωπος μπορεί να κατασκευάζει μεγαλοπρεπή κτίρια, δρόμους και πλατείες, αλλά δεν μπορεί όμως να δημιουργεί ζωή, δεν μπορεί να φτιάξει ένα δένδρο, ή ένα ζώο, τίποτα που να έχει μέσα του ζωή, αυτό μόνο ο Θεός το κάνει και όλη η δημιουργία του Τον δοξάζει. Πολλές φορές σου έχω μιλήσει γι’ αυτό».

 -    «Βέβαια, αυτά τα έχουμε συζητήσει αρκετές φορές και τα ίδια μου λέγει συνέχεια και η μητέρα μου, που είναι θεοσεβούμενη σαν εσένα, αλλά είναι μερικά πράγματα που με προβληματίζουν. Πως μπορώ να πιστέψω ότι κάποτε θα εξαφανιστεί η αδικία από τη γη, ότι ο Θεός που είναι αγάπη θα τιμωρήσει αιώνια τους άδικους, ότι μια ημέρα θα γίνει ανάσταση νεκρών και όλα αυτά που μου λες συνέχεια;» είπε ο  Δήμος.

 -    «Εσύ δεν μου έλεγες τις προάλλες ότι έχεις ανησυχία για την παγκόσμια κατάσταση και ότι το αύριο σε φοβίζει; Δεν μου είπες ότι, όσα φοβερά γεγονότα συνέβησαν την τελευταία δεκαετία, δεν έχουν συμβεί ποτέ άλλοτε στην παγκόσμια ιστορία: Αλλεπάλληλες τρομοκρατικές επιθέσεις, εμφύλιες διαμάχες, φυλετικές, κοινωνικές και θρησκευτικές συγκρούσεις, αεροπειρατείες,  πυρηνική απειλή, τεχνολογία τρόμου, φοβερές επιδημίες, AIDS, ανεργία, πληθωρισμός, καταστροφικοί σεισμοί, κατάρρευση του χρηματιστηριακού συστήματος, δυστυχήματα με αριθμό θυμάτων που ξεπερνά μια ένοπλη σύρραξη, άνθρωποι γεμάτοι με μανία μίσους και καταστροφής, με ενέργειες που είναι πρωτόγνωρες και αχαρακτήριστες. Να θυμάσαι ότι, όλα αυτά είναι σημάδια προειδοποίησης του ερχομού του Ιησού, είναι η αρχή των επερχομένων δεινών και όλα αυτά που σε φοβίζουν δεν είναι τίποτα μπροστά σ’ αυτά που πολύ σύντομα πρόκειται να γίνουν…»

     Ο Δήμος σιώπησε, δεν απάντησε στα λόγια του φίλου του, ήταν σκεπτικός, στο πρόσωπό του υπήρχε μια έκφραση προβληματισμού, η αρχική ευχάριστη διάθεσή του φαινόταν πως είχε φύγει. Τελικά απάντησε:

 -    «Δεν ξέρω τι να πω, πολλές φορές συλλαμβάνω τον εαυτό μου να βρίσκεται σε σύγχυση και αμηχανία. Δεν μπορώ να δώσω μια απάντηση στα ερωτηματικά μου, αισθάνομαι σαν να βρίσκομαι μέσα σ’ ένα απέραντο ωκεανό, μόνος, μ’ ένα σωσίβιο που είναι έτοιμο να ξεφουσκώσει!!!»

       Και συνέχισαν να συζητούν για τα θέματα αυτά. Σε κάποια στιγμή ο Σταύρος έκανε προς τα δεξιά, που ήσαν κάτι πανέμορφες ανθισμένες βοκαμβίλιες και είπε στο φίλο του ότι θα πήγαινε στο περίπτερο, που ήταν λίγο παρακάτω, για να αγοράσει το περιοδικό National Geographic. Ο Δήμος προχώρησε μπροστά και κοντοστάθηκε για λίγο στη μικρή λιμνούλα, παρατηρώντας τα νερά που έτρεχαν κάτω από μια τεχνητή γέφυρα. Καθώς κοιτούσε συνεπαρμένος το όμορφο θέαμα, θυμήθηκε το Σταύρο και κοίταξε προς τα πίσω μήπως τον δει να έρχεται, αλλά δεν τον είδε. «Κάπου θα είναι και θα βλέπει κάτι που του έκανε εντύπωση» σκέφτηκε.

        Καθώς όμως περνούσαν τα λεπτά και ο φίλος του καθυστερούσε να έρθει, αποφάσισε να καθίσει σ’ ένα παγκάκι και να τον περιμένει. Όπως καθόταν είδε ένα φυλλάδιο δίπλα σ’ ένα πέτρινο πεζούλι, το σήκωσε από περιέργεια και βλέποντας στο πίσω μέρος του να υπάρχει κάποια χριστιανική διεύθυνση, έκανε μια κίνηση για να το πετάξει, άλλωστε ήξερε τι θα έγραφε, είχε διαβάσει πολλά τέτοια φυλλάδια, που τα έφερνε η μητέρα του στο σπίτι, όλα έγραφαν τα ίδια και τα ίδια: «Είσαι αμαρτωλός …ο Θεός σε αγαπάει …πίστεψε στο Χριστό, και άλλα παρόμοια…» Σταμάτησε όμως απότομα την κίνησή του, όταν είδε τον τίτλο του: «Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ». Αυτό, του προξένησε μεγάλη εντύπωση και άρχισε να το διαβάζει. Καθώς προχωρούσε το διάβασμα το ενδιαφέρον του μεγάλωνε, διάβαζε πράγματα αλλόκοτα, που έμοιαζαν με επιστημονική φαντασία, αλλά είχαν όμως σαν βάση την Αγία Γραφή. Τόσο πολύ επηρεάστηκε, που μόλις το τελείωσε, άρχισε να το διαβάζει και πάλι από την αρχή. Να, τι έγραφε το φυλλάδιο: 

---------------------------------------------------------------------- 

1. Πλανήτης Γη, ώρα μηδέν. Κάτι το συγκλονιστικό και το ασύλληπτο για τον ανθρώπινο νου συνέβηκε χθες επάνω στη Γη. Το φοβερό νέο μεταδόθηκε σαν αστραπή από τα μαζικά μέσα ενημέρωσης όλων των χωρών της υφηλίου:

 "Εκατοντάδες άνθρωποι από όλα τα κράτη της Γης εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς, χωρίς να αφήσουν το παραμικρό ίχνος, ενώ ταυτόχρονα συνέβηκαν φοβερά δυστυχήματα, γιατί πολλοί από τους εξαφανισθέντες τη στιγμή εκείνη οδηγούσαν αυτοκίνητα, αεροπλάνα ή άλλα μεταφορικά μέσα, με αποτέλεσμα τα οχήματά τους να μείνουν ακυβέρνητα. Οι νεκροί και οι τραυματίες είναι αδύνατον να καταμετρηθούν..."

             Ολόκληρη η ανθρωπότητα βρίσκεται σε αναστάτωση και ταραχή. Χάος επικρατεί παντού, οι κυβερνήσεις των Κρατών έχουν παραλύσει. Εκείνο όμως που προκαλεί απορία, σύγχυση και τρόμο είναι ότι ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΠΛΑΚΕΣ ΤΑΦΩΝ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΜΕΝΕΣ. Τι σημαίνει άραγε αυτό; Πολλοί φοβούνται ότι το γεγονός αυτό θα ξανασυμβεί. Όλος ο κόσμος, ίσως για πρώτη φορά στην ανθρώπινη ιστορία και κάτω από αυτή τη δραματική κατάσταση, βρίσκεται ενωμένος. Κανένας δεν μιλάει, κανένας δεν γελάει, παντού ακούγονται λόγια πόνου και οδύνης, καθώς και κλάματα για τα αγαπητά πρόσωπα που εξαφανίστηκαν ή που σκοτώθηκαν στα διάφορα δυστυχήματα που συνέβηκαν. Οι εφημερίδες με τους μεγάλους πρωτοσέλιδους τίτλους επιδεινώνουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση. Μερικές από αυτές γράφουν:

 "Ήρθαν εξωγήϊνοι με φοβερά ανεπτυγμένο πολιτισμό και απήγα-γαν τους κατοίκους της Γης".

 "Ο εχθρός είναι κάποιος Άνθρωπος, που ανακάλυψε ένα μυστικό και καταστροφικό όπλο, για να εκβιάσει τις Κυβερνήσεις των Κρατών".

 "Τους εξαφάνισαν με ακτίνες λέϊζερ, χωρίς να αφήσουν ίχνη. Είναι τρομερό!!!"

        Υπήρχαν και μερικές εφημερίδες με μικρή κυκλοφορία που έγρα-φαν κάτι παράξενα πράγματα, αλλά μεταξύ τους όμως συμφωνούσαν σ΄ αυτά που έγραφαν. Μία από αυτές έγραφε: "Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΜΕΙΝΑΜΕ ΕΔΩ ΣΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙ΄ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΦΥΓΑΝ"και εξηγούσε παρακάτω με μικρότερα γράμματα: "Έγινε η Αρπαγή της Εκκλησίας του Χριστού. Ήρθε ο Ιησούς και πήρε μαζί του τους ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ πιστούς και τους ΝΕΚΡΟΥΣ πιστούς, αφού τους ανάστησε. Αλίμονο για τους υπόλοιπους που μείναμε. Θα περάσουμε μέσα από την τυραννία της διακυβέρνησης της ανθρωπότητας από τον Αντίχριστο, ο οποίος θα εμφανισθεί σαν ο Μεγάλος Ηγέτης και ο μόνος Σωτήρας....για να βγάλει τα Κράτη της Γης από το αδιέξοδο που δημιουργήθηκε, όπως αναφέρεται και στο βιβλίο της Αποκάλυψης".Κανένας όμως δεν έδινε ιδιαίτερη προσοχή σε τέτοιου είδους ειδήσεις και σχόλια. Περισσότερο τις διάβαζαν από περιέργεια. Είναι οπισθοδρομικός όποιος ασχολείται με το Θεό, ενώ βρισκόμαστε ήδη στη δεύτερη δεκαετία του 21ου αιώνα. Αυτά είναι για τους αφελείς και γι΄ αυτούς που δεν θέλουν την πρόοδο.

 2.      Αυτό το γεγονός που περιγράψαμε παραπάνω δεν έχει ακόμα συμβεί και ίσως για πολλούς αυτό να φαντάζει μέρος σεναρίου επιστημονικής ταινίας. Πολλοί άνθρωποι, που ισχυρίζονται ότι είναι Χριστιανοί”, δεν γνωρίζουν ότι αυτό το συγκλονιστικό γεγονός μια ημέρα θα συμβεί πράγματι και μάλιστα ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ (βρισκόμαστε στο παρά τρία). Όπως μας λέγει η Αγία Γραφή, ο Κύριος Ιησούς Χριστός πρόκειται να έρθει για να παραλάβει την Εκκλησία Του, τους αγίους του, ζώντες και νεκρούς. Πρώταθα αναστήσει τους ΠΙΣΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ με σώματα άφθαρτα και ένδοξα, έπειταθα μεταμορφώσει τα θνητά σώματα των ΖΩΝΤΩΝ ΠΙΣΤΩΝ σε αθάνατα και ουράνια και μετάΟΛΟΥΣ ΜΑΖΙ θα τους αρπάξει στον ουρανό. Αυτό το γεγονός είναι γνωστό σαν «Η ΑΡΠΑΓΗ ΤΗΣ ΝΥΜΦΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ» ( βλ. Α΄ Θεσσαλ. Δ:13-18 /Α΄ Κορινθ. ΙΕ:51-54  /Ματθ.ΚΔ:40).

        Ο ίδιος ο Ιησούς μιλώντας για το θέμα αυτό, είπε:

       «Για την ημέρα εκείνη και την ώραν ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΕ, ούτε οι άγγελοι των ουρανών, ούτε ο Υιός, παρά μόνον ο Πατέρας…. ΄Ετσι θα συμβεί και κατά την παρουσία του Υιού του Ανθρώπου. Τότε, δύο θα βρίσκονται στον αγρό, ο ένας θα παραλαμβάνεται (εις τον ουρανόν) και ο άλλος θα  αφήνεται (εις την Γη). Δύο γυναίκες θα αλέθουν στο μύλο, η μια θα παραλαμβάνεται και η άλλη θα αφήνεται. ΑΓΡΥΠΝΕΙΤΑΙ, διότι δεν ξέρετε ποια ώρα έρχεται ο Κύριός σας» (βλ.Ματθαίος ΚΔ:36-42).

        Ο απόστολος Παύλος γράφει στους Θεσσαλονικείς:

      «Δεν θέλουμε, αδελφοί, εσείς να αγνοείτε περί των κοιμωμένων  (για εκείνους που πέθαναν), ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΛΥΠΗΣΘΕ όπως και οι λοιποί που ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΛΠΙΔΑ ….διότι αυτός ο Κύριος με παράγγελμα, με φωνή αρχαγγέλου και με σάλπιγγα Θεού θα κατεβεί από τον ουρανό και πρώτοι οι νεκροί εν Χριστώ ΘΑ ΑΝΑΣΤΗΘΟΥΝ, έπειτα εμείς όσοι ζούμε, οι οποίοι απομένομεν ΘΑ ΑΡΠΑΓΟΥΜΕ μαζί με αυτούς μέσα στις νεφέλες σε απάντηση του Κυρίου εις τον αέρα, και έτσι θα είμεθα πάντοτε με τον Κύριο. Ώστε παρηγορείτε ο ένας με τον άλλον με τα λόγια αυτά» (Α΄ Θεσσαλονικείς Δ:13-18)

        Όταν η εκκλησία αρπαχτεί στον ουρανό, κάτω στη Γη η κατάσταση θα είναι δραματική. Ο Αντίχριστος, ο οποίος θα εξουσιάζεται και θα κυριαρχείται πλήρως από τον ίδιο τον Εωσφόρο (το Σατανά), θα επιβάλλει μια στυγνή παγκόσμια δικτατορία και θα επιφέρει τόσο φοβερές πληγές, ώστε οι άνθρωποι θα λέγουν στα βουνά "πέστε επάνω μας και πλακώστε μας", θα ζητούν το θάνατο για να γλιτώσουν από τα δεινά, αλλά δεν θα τον βρίσκουν και θα δαγκώνουν τη γλώσσα τους από τον πόνο (βλ. Απο-κάλυψη, κεφ. ς΄:16, Θ:6, Ις΄:10).

 Τι πρέπει να κάνεις για να είσαι μέσα στην «αρπαγή» και για να αποφύγεις την επερχόμενη οργή του Αντίχριστου;

          Πρώτον: Αναγνώρισε με ειλικρίνεια ότι είσαι αμαρτωλός και ότι μόνος σου δεν μπορείς να πληρώσεις το χρέος των αμαρτιών σου. Δέξου και πίστεψε στη θυσία του Ιησού επάνω στο Γολγοθά, ότι Αυτός έχυσε το άγιο αίμα Του ΓΙΑ ΣΕΝΑ προσωπικά. Πέθανε Αυτός για τις αμαρτίες σου και αναστήθηκε για τη δικαίωσή σου. Πήρε Αυτός ΟΛΕΣ τις αμαρτίες σου και ΟΛΕΣ τις αρρώστιες σου. ΠΕΘΑΝΕ ΑΥΤΟΣ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ.

        Πίστεψε πως το «αίμα του Ιησού Χριστού, του Υιού του Θεού, μας καθαρίζει από κάθε αμαρτία»(Α΄ Ιωάννου Α:7). Δέξου αυτή την τόσο απλή αλήθεια και ο Κύριος Ιησούς θα σε ελευθερώσει από τα δεσμά της αμαρτίας, θα σε γεμίσει με το άγιο Πνεύμα Του και θα έχεις μια ζωντανή και προσωπική σχέση μαζί Του. Θα είσαι ένας καινούριος άνθρωπος, γιατί ο Ιησούς στο σταυρό βάσταξε επάνω Του και πλήρωσε για σένα και τις ΑΜΑΡΤΙΕΣ σου και τις ΑΡΡΩΣΤΙΕΣ σου και τώρα εσύ είσαι ΕΛΕΥΘΕΡΩΜΕΝΟΣ από τις αμαρτίες σου και ΘΕΡΑΠΕΥΜΕΝΟΣ από τις αρρώστιες σου.

        Δεύτερον: Εκτός από το παραπάνω βήμα, της ειλικρινούς μετάνοιας και της αποδοχής της λυτρωτικής θυσίας του Ιησού, θα πρέπει να Του ζητήσεις να κατοικήσει μόνιμα μέσα σου με το Πνεύμα Του, δηλαδή να σε ΒΑΠΤΙΣΕΙ ΜΕ ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ Του και σαν σημείο αυτού του γεγονότος αρχίζεις να προσεύχεσαι σε άγνωστες για σένα γλώσσες, όπως συνέβηκε με τους 120 μαθητές την ημέρα της Πεντηκοστής. Ο απ. Παύλος γράφει ότι το βάπτισμα με το άγιο Πνεύμα είναι ο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΑΡΡΑΒΩΝΑΣ τους, είναι η ΥΠΟΣΧΕΣΗ που δίνει ο Ιησούς στον κάθε πιστό ότι θα είναι μέσα στην αρπαγή της εκκλησίας Του, είναι το πνευμα-τικό σφράγισμα για την ημέρα της συνάντησής τους στον αέρα (βλ. Πράξεις Β:1-4 /Εφεσίους Α:13, Δ:30 / Β΄ Κορινθίους Α:22, Ε:5 /κλπ).

       Κάνε τα δύο βήματα τώρα, ζήτησέ το και ο Κύριος θα εκπληρώσει την υπόσχεσή Του. Μην αναβάλλεις να ακολουθήσεις τον Ιησού, γιατί δεν ξέρεις εάν αύριο θα ζεις. Κάνε το σήμερα. Προσευχήσου και πες Του:             

 «Κύριε Ιησού, σε ευχαριστώ που πέθανες Εσύ στη θέση τη δική μου και αναστήθηκες για να μου δώσεις μια καινούρια ζωή. Δέξου την αμαρτωλή μου καρδιά και καθάρισέ την. Αναγέννησέ με σε ένα νέοάνθρωπο και βάπτισέ με Κύριε με το άγιο Πνεύμα Σου, δίνοντάς μου δύναμη για να ζω μια άγια και καθαρή ζωή, ώστε να είμαι και εγώ μέσα στην ένδοξη Νύμφη εκκλησία Σου, όταν θα την αρπάξεις στον ουρανό. Ιησού μου σ’ ευχαριστώ, Αμήν»

---------------------------------------------------------------------------------------

        Όταν ο Δήμος τελείωσε για δεύτερη φορά το διάβασμα του φυλλαδίου, κάθισε για λίγα λεπτά απορροφημένος στις σκέψεις του και βαθιά προβληματισμένος γι’ αυτά που έγραφε. Ξαφνικά θυμήθηκε το Σταύρο και ένα χαμόγελο ήρθε στα χείλη του. «Για σκέψου να έγινε η αρπαγή των Χριστιανών και εγώ να περιμένω ακόμα να έρθει ο Σταύρος –σκέφτηκε-  Αλλά όμως έχει αργήσει!!! Που να πήγε;»

       Ένα σφίξιμο ένιωσε στην καρδιά και μια αδιόρατη ανησυχία τον κατάλαβε. «Μήπως του συνέβηκε κάτι το κακό; Γιατί καθυστερεί να επιστρέψει; Μήπως δεν βρήκε το περιοδικό που ήθελε και πήγε σ’ άλλο περίπτερο;»αναρωτήθηκε. Αποφάσισε να κάνει έναν κύκλο για να τον βρει. Καθώς προχώρησε εκατό περίπου μέτρα, το αίμα του πάγωσε και κρύος ιδρώτας τον έλουσε. Στο έδαφος βρίσκονταν τα κλειδιά και το κινητό τηλέφωνο του Σταύρου. Τον κατάλαβε ταραχή και αγωνία. Κάτι σοβαρό είχε συμβεί στο φίλο του, αλλά τι; Διάφορες άσχημες σκέψεις πέρασαν από το μυαλό του. Μήπως προσπάθησαν να τον ληστέψουν, αλλά πάλι θα τους έπαιρνε είδηση. Αποφάσισε να πάει αμέσως στην Αστυνομία που ήταν περίπου δυο τετράγωνα παρακάτω. Τρέχοντας, βγήκε από το πάρκο και φθάνοντας στο κεντρικό δρόμο βλέπει ένα αυτοκίνητο να έχει καρφωθεί μέσα σε μια βιτρίνα και ο κόσμος να είναι μαζεμένος γύρω. Τα παράθυρα του αυτοκινήτου ήταν κλειστά και δεν υπήρχε κανένας μέσα. Όλοι γύρω φώναζαν αλαφιασμένοι: «Δεν έχει οδηγό!!! Που είναι ο οδηγός;», «Χωρίς οδηγό, πήγαινε!!!»

       Ακούγοντας αυτά ο Δήμος τον έπιασε πανικός. Αναρωτήθηκε «Μήπως συνέβηκε αυτό που διάβασα στο φυλλάδιο; Δεν είναι δυνατόν, κάτι άλλο έχει συμβεί!!!» Χωρίς να σκεφτεί τίποτε άλλο γυρίζει και τρέχει προς το Αστυνομικό Τμήμα. Μπαίνοντας μέσα, διαπιστώνει να επικρατεί μεγάλη ένταση, ταραχή και φωνές, καθώς πολλοί πολίτες είχαν προσέλθει να καταγγείλουν εξαφανίσεις συγγενών τους.

      Ακούγοντας αυτά ο Δήμος, αμέσως κάνει μεταβολή χωρίς να πει τίποτα και βγαίνει από το Τμήμα. Έχει αρχίσει να πιστεύει ότι έγινε αυτό που διάβασε. Ένιωσε ένα μούδιασμα σ’ όλο το σώμα του, καθώς σκέφτηκε τη μητέρα του. Αρχίζει να τρέχει αλαφιασμένος προς το μέρος που είχε αφήσει το αυτοκίνητό του, για να πάει στο σπίτι του. Η αγωνία για τη μητέρα του έχει κορυφωθεί τόσο πολύ, που φοβάται ακόμα και να τηλεφωνήσει, αν και το θεωρεί περιττό, γιατί εάν έχει συμβεί αυτό που φαντάζεται, δεν πρόκειται να σηκώσει κανένας το ακουστικό, ο πατέρας του λείπει στο εξωτερικό και η αδελφή του σπουδάζει στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, στο σπίτι δεν υπάρχει κανένας άλλος, άλλωστε θα έχουν μπλοκαρισθεί οι τηλεπικοινωνίες από την κατάσταση που ξαφνικά δημιουργήθηκε. Στο μυαλό του ήρθαν οι εικόνες από τον τρομερό σεισμό που συγκλόνισε την Αθήνα πριν λίγους μήνες, όπου η επικοινωνία για αρκετές ώρες ήταν αδύνατη. 

     Φθάνοντας μετά από μισή ώρα περίπου στο σπίτι του, που του φάνηκε αιώνας, ανοίγει την πόρτα του αυτοκινήτου και χωρίς να σβήσει τη μηχανή, βγαίνει έξω. Μέσα του έτρεφε μια ενδόμυχη ελπίδα ότι όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω του είναι μια τραγική σύμπτωση, ένας κακός εφιάλτης που μόλις ξυπνήσει, θα περάσει. Τρέχοντας ανεβαίνει τρία-τρία τα σκαλιά της αυλής του. Μια έντονη μυρωδιά καμένου φαγητού έρχεται από το εσωτερικό. Η καρδιά του χτυπάει τόσο δυνατά, που πιστεύει ότι δεν θα αντέξει άλλο. Η αγωνία του έχει γίνει αβάσταχτη πλέον. Είναι σχεδόν βέβαιος για τη συνέχεια. Τον πιάνει τρόμος και απόγνωση. Δεν θέλει να το πιστέψει. «Δεν μπορεί να συμβαίνει αυτό!!!» μονολογεί.

     Μπαίνοντας στο σπίτι η ατμόσφαιρα είναι τόσο αποπνικτική, που αρχίζει να βήχει. Τρέχει προς την κουζίνα και επάνω στην ηλεκτρική κουζίνα βρίσκεται μια χύτρα που το περιεχόμενό της έχει γίνει κάρβουνο και καπνοί έχουν αρχίσει να βγαίνουν. Λίγο ακόμα εάν αργούσε, θα είχε πιάσει φωτιά. Σβήνει το ηλεκτρικό μάτι και αρχίζει να πηγαίνει σ’ όλα τα δωμάτια φωνάζοντας τη μητέρα του. Διαπιστώνει όμως ότι είναι μάταιο, δεν υπάρχει κανείς μέσα στο σπίτι. Πέφτει συγκλονισμένος επάνω στον καναπέ και αρχίζει να κλαίει με λυγμούς.

     Γνωρίζει ακριβώς τι έχει συμβεί, αυτά που έγραφε το φυλλάδιο που βρήκε, κατά τραγική ειρωνεία της τύχης, όπως λένε πολλοί, έγιναν σχεδόν όταν αυτός τα διάβαζε. Που να το φανταζόταν!!!

    Όλα έγιναν ξαφνικά. Τίποτα δεν προμήνυε το τραγικό γεγονός, που συνέβηκε. Όλα έδειχναν να είναι φυσιολογικά. ΄Αλλοι πήγαιναν στη δουλειά τους, άλλοι πήγαιναν για ψώνια, μερικοί κάθονταν και μελετούσαν τα σχέδια του σπιτιού που έκτιζαν, κάποιοι άλλοι είχαν πιεστεί φοβερά από το χρόνο γιατί σε δυο ημέρες είχαν το γάμος τους, όλα συνέθεταν μια εικόνα της καθημερινής ζωής. Δυστυχώς λίγοι γνώριζαν ότι αυτό θα συνέβαινε ξαφνικά και χωρίς κάποια ιδιαίτερη προειδοποίηση, όπως ακριβώς είχε συμβεί με τον κατακλυσμό που έγινε επί της εποχής του Νώε ή με την καταστροφή των Σοδόμων και των Γομόρρων.

 Ήταν μια συνηθισμένη ημέρα στην εποχή του Νώε, όταν ξαφνικά άνοιξαν οι καταρράκτες του ουρανού και άρχισε να βρέχει χωρίς σταματημό, μέχρι που εξαφανίσθηκε κάθε μορφής ζωής, εκτός βέβαια από αυτούς που ήταν μέσα στην ασφάλεια της κιβωτού (βλ. Γένεσις κεφ. ς΄ και Ζ΄).

 Ήταν μια συνηθισμένη ημέρα στα Σόδομα και στα Γόμορρα, όταν ξαφνικά άρχισε να πέφτει φωτιά από τον ουρανό και δεν σώθηκε κανένας, παρά μόνο ο δίκαιος Λωτ με την οικογένειά του, που ειδοποιήθηκαν από αγγέλους του Κυρίου και βγήκαν έξω (βλ. Γένεσις κεφ. ΙΘ΄).

 Ήταν μια συνηθισμένη ημέρα τον Αύγουστο τους έτους 79 μ.Χ., όταν ξαφνικά το ηφαίστειο του Βεζούβιου ενεργοποιήθηκε και κατάστρεψε ολοσχερώς δύο μικρές πόλεις στον κόλπο της Νεάπολης, την Πομπηία και το Ηράκλειο (Ερκουλάνουμ). Θάφτηκαν στην κυριολεξία κάτω από τόνους καυτερής λάβας και εξαφανίστηκαν τελείως. Σύμφωνα με το Ρωμαίο ιστορικό Πλίνιο το Νεώτερο η καταστροφή έγινε το μεσημέρι, όπου όλοι ασχολούντο με τα καθημερινά. Τίποτε δεν προμήνυε την τραγωδία που θα ακολουθούσε.

 Ήταν μια συνηθισμένη ημέρα η 15η Απριλίου 1912, όταν ξαφνικά το υπερωκεάνειο «ΤΙΤΑΝΙΚΟΣ», που έκανε το πρώτο του ταξίδι (από Σαούθαμπτον της Αγγλίας για Ν.Υόρκη των ΗΠΑ), βυθίστηκε τρεις ημέρες μετά στον Ατλαντικό, κοντά στα Καρπάθια, παρασύροντας στον υγρό τάφο τους ανυποψίαστους επιβάτες του. Θεωρείτο το πιο ασφαλές μεταφορικό της εποχής εκείνης. Κανένας δεν πίστευε πως μια κρουαζιέρα ρουτίνας θα κατέληγε σε μια από τις μεγαλύτερες θαλάσσιες τραγωδίες.

  Ήταν μια συνηθισμένη ημέρα η 6η Αυγούστου 1944, όταν με την πτώση της πρώτης ατομικής βόμβας, μέσα σε ελάχιστα λεπτά, δύο πόλεις, η Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, εξαφανίστηκαν κυριολεκτικά από το χάρτη της Γης. Το πρωινό εκείνης της ημέρας τίποτε δεν προμήνυε τι θα επακολουθούσε. Ο ρυθμός της ζωής ήταν ο καθημερινός.

Ήταν μια συνηθισμένη ημέρα στις 24 Ιουλίου του 1974, όταν ξαφνικά ακούστηκε από τα ραδιόφωνα γενική επιστράτευση και επικείμενη πολεμική σύρραξη της Ελλάδας με την Τουρκία. Ημέρα Σάββατο, 11 ώρα το πρωί, βρισκόμουν στη λαϊκή αγορά του Αιγίου. Πολύς κόσμος αμέριμνος και χαρούμενος. Άλλοι έκαναν τα ψώνια τους, άλλοι έτρωγαν γευστικά σουβλάκια από κάποιο σουβλατζίδικο που ήταν εκεί κοντά και άλλοι κοιτούσαν τους εμπόρους που διαλαλούσαν το εμπόρευμά τους. Μια καθημερινή εικόνα της ζωής. Όταν ακούστηκε η φοβερή είδηση, σε δευτερόλεπτα το σκηνικό άλλαξε. Φωνές πανικού, δάκρυα, πόνος και η λαϊκή άρχισε να ερημώνει.     

Ήταν μια συνηθισμένη ημέρα στις 7 Σεπτεμβρίου 1999 όταν ξαφνικά η Αθήνα συγκλονίστηκε από έναν ισχυρό σεισμό (5,9 Ρίχτερ) με 143 νεκρούς και εκατοντάδες άστεγους. Τρίτη, 3 ώρα το απόγευμα, όλα ήρεμα και ήσυχα, μέχρι που η γη άρχισε να τραντάζεται. Το όμορφο σκηνικό χρειάστηκε μόνο 10 δεπτερόλεπτα για να αλλάξει.

 Ήταν μια συνηθισμένη ημέρα στις 24 Μαϊου 2001 όταν σε μια τριώροφη πολυκοικία στην Ιερουσαλήμ, ενώ γινόταν γαμήλιο γλέντι με 700 καλεσμένους, ξαφνικά η οικοδομή κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος. Η χαρά του γάμου μετατράπηκε σε θλίψη και δάκρυ. Η ευτυχία έδωσε τη θέση της στη δυστυχία. Κανένας δεν φανταζόταν τι θα επακολουθούσε σε λίγο. Ο «Ματωμένος γάμος» του ποιητή Φρεντερίκο Γκαρθία Λόρκα ξαναζωντάνεψε στη σκέψη όλων, που άκουσαν την τραγική είδηση.

 Ήταν μια συνηθισμένη ημέρα στις 9 Αυγούστου 2001 όταν αποστολή αυτοκτονίας Παλαιστίνιου καμικάζι σε πολυσύχναστο εστιατόριο, έβαψε με αίμα το κέντρο της Ιερουσαλήμ, ενώ οι άνθρωποι απολάμβαναν το φαγητό τους ή περπατούσαν αμέριμνοι και ήσυχοι. Δεπτερόλεπτα μόνο χρειάστηκαν για να θρηνήσουν 19 νεκρούς και 80 τραυματίες. Άλλωστε στις ημέρες μας είμαστε συνηθισμένοι από τέτοια ξαφνικά γεγονότα.

Ήταν μια συνηθισμένη ημέρα στις 11 Σεπτεμβρίου 2001 όταν ολόκληρη η ανθρωπότητα έμεινε άφωνη και το αίμα όλων αυτών που αντίκρισαν το τρομακτικό θέαμα στους δέκτες της τηλεόρασης πάγωσε στην κυριολεξία. Τέσσερα επιβατικά αεροπλάνα, έχοντας καταληφθεί από αεροπειρατές (καμικάζι αυτοκτονίας)  κατέπεσαν και συνετρίβησαν σε εμπορικούς και στρατιωτικούς στόχους στις ΗΠΑ (σε Νέα Υόρκη και Ουάσιγκτον). Τα δύο αεροπλάνα, με διαφορά δεκαοκτώ λεπτών, κατέπεσαν στους δίδυμους εμπορικούς ουρανοξύστες στο Μανχάταν, που σε λίγο κατέρρευσαν σαν χάρτινοι πύργοι, παρασύροντας στο θάνατο δεκάδες χιλιάδες πολίτες. Λίγη ώρα αργότερα, το τρίτο κατέπεσε στο Πεντάγωνο (σύμβολο στρατιωτικής ισχύος των ΗΠΑ), καταστρέφοντας ένα τμήμα του και το τέταρτο συνετρίβη κοντά στο Πίτσμπουργκ.

     Σε ελάχιστα λεπτά δημιουργήθηκε χάος σε μια χώρα που υπερηφανευόταν για την ασφάλειά της, αλλά και παγκόσμια ταραχή και σύγχυση. Νεκροί και τραυματίες χιλιάδες, υλικές ζημιές ανυπολόγιστες, τα χρηματιστήρια αμέσως έκλεισαν, τα αεροδρόμια ολόκληρης της χώρας ακύρωσαν όλες τις πτήσεις, ο κόσμος να ουρλιάζει, να κλαίει και να τρέχει πανικόβλητος. Αυτός είναι ο απολογισμός της στιγμής. Όλα έγιναν ξαφνικά, τίποτε δεν προμήνυε την παγκόσμια καταιγίδα που θα σηκωνόταν σε λίγο, όλα ήσαν υπό έλεγχο.  Η ειδησεογραφία της επόμενης ημέρας ήταν αρκετά αποκαλυπτική:

 • «Τρόμος πάνω από την πόλη» ( ΤΑ ΝΕΑ)
 • «Παγκόσμιος εφιάλτης» (ΕΘΝΟΣ)
 • «Γ΄ Παγκόσμιος Τρομοπόλεμος» (ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ)
 • «Περλ Χάρμπορ Νο 2 – Αρμαγεδών» (Η ΒΡΑΔΥΝΗ)
 • «Η μέρα που συγκλονίστηκε η Αμερική» (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)
 • «Οργή Θεού» (στο ΚΑΡΦΙ)  -  «Συντέλεια» (ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ)
 • «Παγκόσμιος ζόφος» (Η ΧΩΡΑ)

             Θα είναι μια συνηθισμένη ημέρα, όταν ξαφνικά ο Κύριος Ιησούς θα έρθει στο μεσουράνημα να παραλάβει την εκκλησία Του. Ο κόσμος θα βρεθεί απροετοίμαστος, γιατί θα έρθει σαν κλέφτης μέσα στην (πνευματική) νύχτα. Οι εκλεκτοί Του όμως, που με λαχτάρα τον προσμένουν, θα είναι έτοιμοι και θα τους βρει πνευματικά ξάγρυπνους.

             Άραγε, εσύ θα είσαι έτοιμος να Τον υποδεχτείς;

---------------------------------------------------------------------------------------- 

COPYRIGHT  ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ  ΤΖΕΛΕΠΗΣ («ΦΙΛΑΔΕΛΦΟΣ»)

Τηλ.  Κινητό:  694 - 49 21 318

E-MAIL: filadelfos02@hotmail.com

FACEBOOK 1: Alkiviadis Tzelepis (Filadelfos)

FACEBBOK 2: Groups/Filadelfos

YOUTUBE: Filadelfos TV /Filadelfos Channel /Filadelfos Films

 Για περισσότερες πληροφορίες, σου συστήνουμε να διαβάσεις το βιβλίο «ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗ ΓΗ, ΔΟΞΑ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ»

ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΜΑ: Από τη δημιουργία του κόσμου μέχρι την καταστροφή του κόσμου

Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΣΤΗ ΓΗ

 

 

Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ

η ημέρα που το συμπαν θα συγκονιστεί

(απόσπασμα από το βιβλίο: "ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗ ΓΗ, ΔΟΞΑ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ")

 

1.     ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΤΑΙ 

    Η πρώτη έλευση του Ιησού Χριστού ήταν άσημη και ταπεινή. Απλοί βοσκοί Τον επισκέφτηκαν στη φάτνη που γεννήθηκε. Μεγάλωσε σε περίοδο που η πατρίδα Του βρισκόταν κάτω από Ρωμαϊκή κατοχή. Στα τριάντα Του χρόνια άρχισε να κηρύττει το ευαγγέλιο της βασιλείας του Θεού, γεγονός που προκάλεσε το φθόνο και την οργή των θρησκευομένων αρχόντων του Ισραήλ, κατ’ απαίτηση των οποίων συνελήφθηκε από τους Ρωμαίους, καταδικάστηκε σε θάνατο και σταυρώθηκε σαν ταραχοποιός και κοινός κακούργος. Σαράντα ημέρες μετά την ανάστασή Του αναλήφθηκε στον ουρανό από το όρος των Ελαιών παρουσία των μαθητών Του. Ο πάσχοντας Μεσσίας ήρθε σαν δούλος και απορρίφθηκε από τους ομοεθνείς Του.

   Η δεύτερη έλευση του Ιησού Χριστού, η οποία θα γίνει στο τέλος της επταετούς διακυβέρνησης του κόσμου από τον Αντίχριστο, δεν θα έχει κανένα απολύτως κοινό χαρακτηριστικό με την πρώτη έλευσή Του. Θα είναι το συγκλονιστικότερο, το δραματι-κότερο και το πιο συναρπαστικό γεγονός που θα συμβεί μέσα στην ιστορία, όχι πλέον της ανθρωπότητας ή του πλανητικού μας συστήματος, αλλά μέσα σε ολόκληρο το σύμπαν. Στον πλανήτη Γη, ο οποίος θα έχει συγκλονιστεί από προηγούμενες κρίσεις του Θεού, θα απλωθεί ένα υπερκόσμιο και εκτυφλωτικό φως, που θα ξαφνιάσει τους κατοίκους της Γης.

    Ο Ιησούς Χριστός δεν θα έρθει πλέον ταπεινός και άσημος, δεν θα έρθει σαν δούλος απορριμμένος, αλλά θα έρθει γεμάτος με δόξα, δύναμη και μεγαλείο, ακολουθούμενος από αναρίθμητες ουράνιες στρατιές. Θα έρθει σαν αστραπή, που βγαίνει από την ανατολή και φέγγει μέχρι τη δύση και θα Τον δει όλος ο πληθυσμός της γης. Θα βρίσκεται επάνω σε λευκό άλογο και τα στρατεύματα που θα Τον ακολουθούν θα καλύπτονται από μια λαμπρή νεφέλη. Στην πραγματικότητα οι μυριάδες ουράνιες στρατιές θα είναι η νεφέλη. Το θέαμα θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε φαντασμαγορικό, αλλά όμως θα προκαλεί δέος και ταραχή. Θα δει τον ερχόμενο και δοξασμένο Ιησού κάθε άνθρωπος και θα θρηνήσει: «Ιδού, έρχεται μετά των νεφελών, και θέλει ιδεί αυτόν πας οφθαλμός, και εκείνοι οι οποίοι εξεκέντησαν αυτόν, και θέλουσι θρηνήσει επ’ αυτόν πάσαι αι φυλαί της γης»  (Αποκάλυψη Α:7).

   Η δεύτερη έλευση του Ιησού, δεν θα είναι πνευματική, αλλά θα είναι μια προσωπική επιστροφή του Ιησού μέσα στη γήινη σφαίρα. Θα επιστρέψει σωματικά, με το ίδιο σώμα που αναλήφθηκε και που στα χέρια Του και στα πόδια Του θα υπάρχουν τα σημάδια των καρφιών που εδώ στη Γη Του κάρφωσαν. Τα πόδια Του, που κάποτε περπάτησαν τη γη της Παλαιστίνης, θα πατήσουν επάνω στο όρος των Ελαιών  από το οποίο και αναλήφθηκε και το οποίο θα σχιστεί στα δύο (βλ. Ζαχαρίας ΙΔ:4). Αυτό θα είναι μια επίδειξη της παντοδυναμίας Του.

      Η δεύτερη έλευση του Ιησού θα γίνει μεν ξαφνικά, αλλά δεν θα λάβει χώρα σε μια χρονική στιγμή μόνο, όπως θα έχει γίνει με την αρπαγή της εκκλησίας. Θα είναι ορατή και θα είναι μια μεγαλοπρεπής και μια θεαματικά συγκλονιστική πορεία των ουρανίων στρατευμάτων από τον ουρανό προς τη Γη, μια πορεία που θα κρατήσει πολλές ώρες, ώστε η συνεχής πορεία και η 24ωρη κίνηση της Γης γύρω από τον άξονά της, θα έχει σαν αποτέλεσμα όλος ο κόσμος να γίνει μάρτυρας του θαυμαστού αυτού γεγονότος. Τα ουράνια στρατεύματα θα αποτελούνται από μυριάδες αγγέλους και από τους αγίους που θα έχουν αρπαχτεί και τώρα επιστρέφουν μαζί με τον Κύριό τους.

     Πιστεύω ότι ο μεγαλύτερος λογοτέχνης, ή ένας λαμπρός σεναριογράφος και σκηνοθέτης του κινηματογράφου, ή ο πιο προικισμένος νους, δεν θα μπορούσε να συλλάβει και να απεικονίσει τη δραματική αυτή σκηνή που θα λάβει χώρα στο σύμπαν με επίκεντρο ολόκληρο τον πλανήτη μας.

   Ο απόστολος Ιωάννης δίνει μια περιγραφή επ’ αυτού με γλαφυρή ζωντάνια, ώστε ο πεπερασμένος νους μας να μπορέσει να καταλάβει έστω και λίγο από το συγκλονιστικότερο γεγονός όλων των αιώνων:

 11.    «Και είδον τον ουρανόν ανεωγμένον, και ιδού, ΙΠΠΟΣ ΛΕΥΚΟΣ, και ο καθήμενος επ’ αυτόν εκαλείτο “ΠΙΣΤΟΣ και ΑΛΗΘΙΝΟΣ”, και κρίνει και πολεμεί εν δικαιοσύνη.

 12.    Οι οφθαλμοί αυτού (ήσαν) ως φλόξ πυρός, και επί της κεφαλής αυτού διαδήματα πολλά, και είχεν όνομα γεγραμμένον, το οποίον ουδείς γνωρίζει ειμή αυτός.

 13.    Και (ήτο) ενδεδυμένος ιμάτιον βεβαμμένον με αίμα, και καλείται το όνομα αυτού,  “Ο ΛΟΓΟΣ  ΤΟΥ  ΘΕΟΥ”.

 14.    Και τα στρατεύματα τα εν τω ουρανώ ηκολούθουν αυτόν εφ’  ίππων λευκών, ενδεδυμένοι βύσσινον λευκόν και καθαρόν.

 15.    Και εκ του στόματος αυτού εξέρχεται ρομφαία κοπτερά, δια να κτυπά με αυτήν τα έθνη, και αυτός θέλει ποιμάνει αυτούς εν ράβδω σιδηρά και αυτός πατεί τον ληνόν του οίνου του θυμού και της οργής του Θεού του Παντοκράτορος.

 16.   Και επί το ιμάτιον και επί τον μηρόν αυτού έχει γεγραμμένον το όνομα “ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΒΑΣΙΛΕΩΝ και ΚΥΡΙΟΣ ΚΥΡΙΩΝ»(Αποκάλυψη ΙΘ:11-16).

     Δεν θα είναι απλά η σωματική επιστροφή στη Γη του αναστημένου Ιησού, του ανθρώπου Χριστού Ιησού που γεννήθηκε στη Βηθλεέμ, έζησε στη Ναζαρέτ και περπάτησε στη γη της Παλαιστίνης, αλλά θα είναι η ορατή εμφάνιση του ίδιου του Δημιουργού του σύμπαντος, του Θεού Πατέρα, ο Οποίος κατοικεί μέσα στον Υιό Του. Ο απ. Παύλος αναφέρει ότι «στον Ιησού ευδόκησε ο Πατέρας να κατοικήσει ΟΛΟ το πλήρωμα της Θεότητάς Του σωματικώς»(βλ. Κολοσσαείς Α:19, Β:9 /Ιωάννης ΙΔ:9). Ο Θεός ανάστησε τον Ιησού και Τον έκαμε “Χριστόν και Κύριον” (Πράξεις Β:36), δηλ. του έδωσε όλη τη δόξα Του, όλη την Κυριότητά Του και όλη την εξουσία Του. Ο ίδιος ο Ιησούς το είπε στους μαθητές Του, λίγο πριν αναληφθεί: «Εδόθη εις Εμέ ΠΑΣΑ ΕΞΟΥΣΙΑ εν ουρανώ και επι γης...» (Ματθαίος ΚΗ:18).

     Όλη η ανθρωπότητα θα δει την υπέρλαμπρη δόξα του Θεού να καλύπτει τον ουρανό. Μια μικρή γεύση αυτού του γεγονότος, είχε και ο πρωτομάρτυρας Στέφανος, όταν τον λιθοβολούσε το φανατισμένο πλήθος: «Ο δε (Στέφανος) πλήρης ων Πνεύματος αγίου, ατενίσας εις τον ουρανόν, είδε ΤΗΝ ΔΟΞΑΝ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, και τον Ιησούν ιστάμενον εκ δεξιών του Θεού» (Πράξεις Ζ:55). Είδε τον Ιησού ντυμένο όλη τη δόξα του Πατέρα. Στην Αποκάλυψη Γ:21 αναφέρεται ότι ο Ιησούς, δεν είναι στα “δεξιά” του θρόνου του Πατέρα, αλλά κάθεται “μέσα” στο θρόνο του Θεού. “ΔΕΞΙΑ” μέσα στη Γραφή σημαίνει “εξουσία” (βλ. Ψαλμοί ΡΙ΄:1,5, Ις΄:8, Π:17 /Πράξεις  Ε:31). Ο αναστημένος Υιός, ο Ιησούς Χριστός, έχει όλη τη δόξα και όλη την εξουσία του Πατέρα και κάποια ημέρα όλος ο κόσμος θα γίνει μάρτυρας αυτής της ουράνιας δόξας και εξουσίας του Υιού του Θεού.

   Πολλές φορές η ανθρωπότητα έχει γνωρίσει στο παρελθόν τη δόξα του Θεού.Την γνώρισε:

 •  Όταν ο Θεός έδωσε το Νόμο Του στο Μωϋσή επάνω στο όρος Σινά, όπου σειόταν ο χώρος από την παρουσία της δόξας του Θεού.
 •  Όταν ο Θεός επέφερε, δια μέσου του Μωϋσή, τις κρίσεις στο Φαραώ της Αιγύπτου και χωρίς να υπάρξει πόλεμος εκμηδενίστηκε μια ισχυρή αυτοκρατορία.
 •  Όταν ο Θεός άνοιξε στα δύο την Ερυθρά Θάλασσα και πέρασε από μέσα ο λαός Ισραήλ για να σωθεί από τους Αιγύπτιους διώκτες του.
 •  Όταν ο Θεός έριξε φωτιά από τον ουρανό επάνω στο όρος Κάρμηλος, όπου κατέκαυσε το θυσιαστήριο και καταίσχυνε τον Βάαλ και όλους τους θεούς των ειδωλολατρών.
 • Όταν ο Θεός ελευθέρωσε τους τρεις νέους από την κάμινο της φωτιάς που τους έριξε ο βασιλιάς Ναβουχοδονόσορας και  έφραξε το στόμα των λεόντων και ελευθέρωσε τον πιστό δούλο του Δανιήλ που άδικα τον κατηγόρησαν στο βασιλιά Δαρείο (βλ. Δανιήλ, κεφ.  Γ΄ και  ς΄)
 • Όταν ο πανίσχυρος γίγαντας Γολιάθ έπεσε νεκρός από την πέτρα ενός μικρού παιδιού, του Δαβίδ.
 • Όταν ο Ιησούς, κατά την επίγεια διακονία Του θεράπευε τυφλούς, χωλούς, λεπρούς, παραλυτικούς, έβγαζε δαιμόνια και ανάσταινε νεκρούς.
 • Όταν ο Ιησούς αναστήθηκε και φανερώθηκε στους μαθητές Του και σε άλλους πολλούς.
 • Όταν το άγιο Πνεύμα της υπόσχεσης του Θεού ήρθε με δύναμη επάνω στους συγκεντρωμένους στο ανώγειο μαθητές του Ιησού και από δειλοί και φοβισμένοι που ήσαν πριν, έδιναν μετά με θαυμαστή παρρησία τη μαρτυρία της ανάστασης του Ιησού.
 • Όταν η πρώτη αποστολική εκκλησία (αλλά και η σημερινή γνήσια εκκλησία του Ιησού Χριστού) ενεργούσε σημεία και τεράστια στο παντοδύναμο όνομα του Ιησού.

       Και σε πάρα πολλές άλλες περιπτώσεις, που αναφέρονται μέσα στη Βίβλο, φανερώθηκε η δόξα του Θεού. Αλλά η φανέρωση της δόξας της παρουσίας του Θεού με τον ερχομό του Υιού Του και των ουρανίων στρατιών θα είναι πέρα από κάθε ανθρώπινη αντίληψη και περιγραφή και θα είναι ένα γεγονός που θα προκαλέσει έκσταση και δέος σε κάθε ύπαρξη στη Γη και θα συγκλονίσει το σύμπαν ολόκληρο. Θα είναι η στιγμή (και είναι πάρα πολύ κοντά) που θα λυγίσει στο όνομα του Κυρίου Ιησού «ΠΑΝ ΓΟΝΥ επουρανίων και επιγείων και καταχθονίων, και ΠΑΣΑ ΓΛΩΣΣΑ θα ομολογήση ότι ο Ιησούς Χριστός (είναι) Κύριος, εις δόξαν Θεού Πατρός» (βλ. Φιλιππησίους Β:9-11).

     Γιατί  λέγει ότι «θα γονατίσουν στον ΥΙΟ, αλλά προς δόξα ΘΕΟΥ ΠΑΤΡΟΣ;» Γιατί ο Ιησούς που θα δει ο κόσμος κατά τη δεύτερη έλευσή Του θα είναι ντυμένος με όλη τη δόξα και την κυριότητα του Θεού Πατέρα, θα είναι μια μεγαλόπρεπη και επιβλητική σκηνή.

 2.     ΜΕΤΑ  ΤΗΝ  ΕΛΕΥΣΗ....                      

        Μετά την θεαματική πορεία του Ιησού και των στρατευμάτων Του από τον ουρανό προς τη Γη και την καταστροφή των συγκεντρωμένων στρατών του κόσμου στην κοιλάδα του Αρμαγεδδώνα, ο Ιησούς θα καταλήξει στο όρος από το οποίο και αναλήφθηκε. Όταν τα πόδια Του πατήσουν επάνω στο όρος των Ελαιών, αυτό θα ανοίξει και θα χωριστεί στα δύο και μια τεράστια κοιλάδα θα δημιουργηθεί. Αυτή θα είναι μόνο μια από τις τρομερές γεωλογικές αλλαγές που πρόκειται να γίνουν την εποχή εκείνη. Η γεωγραφία του πλανήτη Γη θα αλλάξει ριζικά με τον ερχομό του Ιησού. Ήδη, λίγο πριν εμφανιστεί στον ουρανό, με το άνοιγμα της τελευταίας από τις επτά φιάλες (που αναφέρονται στην Αποκάλυψη και αντιπροσωπεύουν κρίσεις), γίνονται στη γη τρομεροί σεισμοί, με αποτέλεσμα ολόκληρες πόλεις να καταρρεύσουν, νησιά να βυθιστούν και βουνά να εξαφανιστούν.     

      Ο Ιησούς Χριστός θα έρθει και θα εγκαταστήσει την Ιερουσαλήμ πρωτεύουσα της βασιλείας Του, γιατί «εκ Σιών θέλει εξέλθει νόμος, και λόγος Κυρίου εξ Ιερουσαλήμ. Και θέλει κρίνει αναμέσον των εθνών, και θέλει ελέγξει πολλούς λαούς» (Ησαΐας Β:3-4). Είναι πάρα πολλές οι προφητείες της Αγίας Γραφής και ιδιαίτερα της Παλαιάς Διαθήκης που αναφέρονται για τη βασιλεία δικαιοσύνης και ειρήνης που ο Ιησούς Χριστός θα εγκαθιδρύσει στη Γη με επίκεντρο την Ιερουσαλήμ. Στον Ψαλμό ΚΔ΄ (24) οι πύλες της πόλης ανοίγουν για να υποδεχτούν τον Κύριο της δόξας: «Σηκώσατε, πύλαι τας κεφαλάς σας, και υψώθητε, θύραι αιώνιοι, και θέλει εισέλθει ο βασιλεύς της δόξης». Στους Ψαλμούς ΞΖ/67:4, ΡΙ΄/110:6 και 96:13 αναφέρεται ότι «έρχεται δια να κρίνη την γην, θέλει κρίνει την οικουμένην εν δικαιοσύνη, και τους λαούς εν τη αληθεία αυτού». 

      Στον Ψαλμό ΟΒ΄ (72) και στο κεφ. ΙΑ΄ (11) του Ησαΐα περιγράφονται με ζωηρά χρώματα οι ευλογίες που θα ακολουθήσουν τη δοξασμένη βασιλεία του ερχόμενου Βασιλιά, μπροστά στον Οποίο θα γονατίσουν όλοι οι βασιλείς της Γης (διάβασε προσεκτικά τις παρα-πάνω περικοπές). Η βασιλεία του Ιησού δεν θα παρέλθει ποτέ: «Και εν ταις ημέραις των βασιλέων εκείνων(αναφέρεται στην τέταρτη βασιλεία με τα δέκα κέρατα-βασιλείς, που έχουμε αναλύσει), θέλει αναστήσει ο Θεός του ουρανού βασιλείαν, ήτις εις τον αιώνα ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΦΘΑΡΗ, και η βασιλεία αύτη ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ εις άλλον λαόν...»  (βλ. Δανιήλ Β:44 /Λουκάς Α:32).

     Μετά την καταστροφή των στρατών της γης στον Αρμαγεδδώνα, όλοι οι επιζώντες μέσα στον κόσμο, Ιουδαίοι και εθνικοί, θα κριθούν. Όσον αφορά τους Ιουδαίους που θα έχουν διασωθεί θα μαζευτούν στην Παλαιστίνη (Ιεζεκιήλ ΛΘ:28) και όλοι τους, ένας-ένας, θα κριθούν από τον Ιησού. Όσοι απ’ αυτούς δεν Τον δέχτηκαν σαν Μεσσία τους, θα θανατωθούν: «Και θα αποκαθαρίσω από μέσα σας τους αποστάτες, και αυτούς που ασέβησαν σε Μένα, θα τους βγάλω από τη γη της παροικίας τους, και δεν θα μπουν στη γη του Ισραήλ, και θα γνωρίσετε ότι εγώ (είμαι) ο Κύριος»  (Ιεζεκιήλ Κ:38). Στον υπόλοιπο πιστό Ισραήλ θα του επιτραπεί να εισέλθει στη Γη της Υπόσχεσης (στη Γη της Επαγγελίας) και να ζήσει κάτω από τη διακυβέρνηση του Μεσσία του.       

    Οι εθνικοί που θα επιζήσουν από τη μεγάλη θλίψη, θα συγκεντρωθούν μπροστά στο νέο εγκαθιδρυμένο θρόνο του Ιησού στην Ιερουσαλήμ και θα κριθούν, όπου ο κάθε άνθρωπος θα βρεθεί σε μια από τις δύο κατηγορίες, στα “πρόβατα” ή στα “ερίφια”, όπως πολύ χαρακτηριστικά περιγράφεται από τον ίδιο τον Ιησού Χριστό στο Ματθαίο ΚΕ:31-46. Ο Ιησούς θα καλέσει τα πρόβατά Του να μπουν μέσα στη βασιλεία Του, θα καλέσει αυτούς που, εκτός των άλλων, θα έχουν βοηθήσει και τους διωκόμενους Ιουδαίους από τον Αντίχριστο και το σύστημά του. Αν και αυτό, καθώς και όλα τα έργα, δεν είναι η βάση της σωτηρίας του ανθρώπου, αλλά η πίστη στη λυτρωτική θυσία του Χριστού, το να δείχνεις όμως φιλία σε μια τέτοια τρομερή περίοδο σε Ισραηλίτες, είναι σημάδι σωστής γνώσης του Λόγου του Θεού και πίστης προς τον Ιησού. Αντίθετα, οι άπιστοι που χαρακτηρίζονται σαν ερίφια, θα ριχτούν σε αιώνια φωτιά, που σημαίνει ότι θα τιμωρηθούν με ποινή θανάτου. Όπως θα κριθούν οι μη πιστοί Ιουδαίοι, το ίδιο ακριβώς θα κριθούν και οι μη πιστοί εθνικοί.

    Οι άπιστοι Ιουδαίοι και εθνικοί θα θανατωθούν, ενώ όλοι οι υπόλοιποι πιστοί άνθρωποι, που θα είναι ακόμα στα θνητά σώματά τους και που θα έχουν την εμπειρία της αναγέννησης μέσω της πίστης στον Κύριο της δόξας, θα μπουν στη βασιλεία του Ιησού, η οποία σύμφωνα με την Αποκάλυψη Κ:1-6 θα είναι για χίλια έτη. Η ζωή θα αρχίσει και πάλι στον πλανήτη Γη, με Κυβερνήτη, όχι το Σατανά και τις πονηρές δυνάμεις του, αλλά με τον “Άρχοντα της Ειρήνης”, τον Υιό του Θεού και τους αγίους Του που θα τους έχει ήδη παραλάβει πριν επτά χρόνια. Ο Ιησούς παίρνει στα χέρια του τον απόλυτο έλεγχο της ανθρώπινης ιστορίας. Ο άνθρωπος θα μπει σε μια περίοδο χρυσή, όπου θα ζει μόνο για τη δόξα του Θεού. Ο Σατανάς θα είναι δεμένος και το κακό που τυχόν θα εκδηλώνεται στη βασιλεία του Ιησού θα κρίνεται και θα πατάσσεται αμέσως από τον ίδιο τον Ιησού.

 3.     ΠΟΤΕ  ΘΑ  ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ  Ο  ΙΗΣΟΥΣ 

        Οι μαθητές του Ιησού, δύο φορές Τον ρώτησαν “πότε θα επανέλθει”. Την πρώτη φορά  πριν το θάνατό Του, λέγοντας «Ειπέ προς ημάς, πότε θέλουσι γείνει ταύτα; και τι ΤΟ ΣΗΜΕΙΟΝ της παρουσίας σου και της συντελείας του αιώνος;» (Ματθαίος ΚΔ:30), και τη δεύτερη φορά μετά την ανάστασή Του: «Κύριε, τάχα εν τω καιρώ τούτω αποκαθιστάνεις την βασιλείαν εις τον Ισραήλ; (Πράξεις Α:6). Από τότε, όλοι οι αναγεννημένοι και πληρωμένοι με το άγιο Πνεύμα πιστοί, προσδοκούν αυτή την ευλογημένη στιγμή.

     Στις ερωτήσεις αυτές των μαθητών ο Ιησούς απάντησε ότι «...περί της ημέρας εκείνης και της ώρας ΟΥΔΕΙΣ γινώσκει, ουδέ οι άγγελοι των ουρανών(ουδέ ο Υιός, λέγει στο Μάρκος ΙΓ:32), ειμή ο Πατήρ μου μόνος» (Ματθαίος  ΚΔ:36), και ότι «...δεν ανήκει εις εσάς να γνωρίζητε τους χρόνους ή τους καιρούς τους οποίους ο Πατήρ έθεσεν εν τη ιδία (αυτού) εξουσία» (Πράξεις Α:7). Καμιά λοιπόν χρονολογία δεν αποκαλύφτηκε, τόσο για την αρπαγή της Νύμφης εκκλησίας, όσο και για την έλευση του ίδιου του Ιησού. Όλοι  οι υπολογισμοί για τον προσδιορισμό κάποιας χρονολογίας, είναι μάταιοι, ψεύτικοι και απατηλοί.

     Ο Λόγος όμως του Θεού, δεν αφήνει χωρίς απάντηση μια τόσο θεμελιώδη και σημαντική ερώτηση για τον κάθε πιστό. Η επιστροφή του Ιησού Χριστού είναι ένα γεγονός που πρέπει να το περιμένουμε ότι θα συμβεί από στιγμή σε στιγμή. Ο ίδιος ο Ιησούς, μας προτρέπει ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ - ΑΓΡΥΠΝΕΙΤΕ - ΠΡΟΣΕΥΧΕΣΘΕ (βλ. Μάρκος ΙΓ:33  /Ματθαίος ΚΔ:42). Ο Ιησούς δεν μας αποκάλυψε την ημερομηνία της επιστροφής Του, άλλωστε ούτε και ο ίδιος ως άνθρωπος την γνώριζε (Μάρκος ΙΓ:32), αλλά με την αποκάλυψη που Του είχε δώσει ο Πατέρας, μας έδωσε πολλά  σημάδιαγια να καταλάβουμε περίπου το χρόνο. Με το παράδειγμα της συκιάς μας δίνει να καταλάβουμε καθαρά τι εννοεί: «Δείτε τη ΣΥΚΙΑ και πάντα τα δέντρα, όταν ήδη ανοίξουν, βλέποντας γνωρίζετε από μόνοι σας ότι ήδη το ΘΕΡΟΣ είναι πλησίον. Έτσι κι εσείς, ΟΤΑΝ ΔΕΙΤΕ ΤΑΥΤΑ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ, να ξέρετε ότι είναι πλησίον η βασιλεία του Θεού. Αλήθεια σας λέγω, ότι δεν θα παρέλθει η γενεά αυτή, μέχρις ότου όλα αυτά θα γίνουν...» (Λουκάς ΚΑ:29-32). Κάποια άλλη φορά ο Ιησούς είχε πει: «Το μεν πρόσωπο του ουρανού εξεύρετε να διακρίνητε, τα δε ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ δεν δύνασθε;» (Ματθαίος Ις΄:3). Γι’ αυτό, όταν αυτά αρχίσουν να γίνονται, ο Ιησούς μας λέγει «ΑΝΑΚΥΨΑΤΕ και ΣΗΚΩΣΑΤΕ τας κεφαλάς σας, διότι πλησιάζει η απολύτρωσίς σας»  (Λουκάς ΚΑ:28).

       Σημεία, που θα προηγηθούν της δεύτερης έλευσης του Ιησού και που αναφέρονται μέσα στη Βίβλο είναι: Ηθική διαφθορά, αύξηση ανομίας, αποστασία από την αληθινή πίστη, εμφάνιση ψευδοπροφητών και λαοπλάνων, αναζωπύρωση σατανολατρείας και αποκρυφιστικών θρησκειών, εμπαίκτες του Ιησού και εχθροί της σταυρικής θυσίας Του,, διωγμοί των πιστών, ακαταστασία και παραφροσύνη των λαών, πόλεμοι-πείνες-αρρώστιες και σεισμοί με τοπική ισχύ, αύξηση των γνώσεων, επιστροφή των Ιουδαίων στη γη τους, ο Ισραήλ «πονοκέφαλος» των γύρω λαών. Για περισσότερες λεπτομέρειες, διάβασε το βιβλίο των εκδόσεών μας με τίτλο «ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΣΧΑΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ», στο οποίο αναφέρονται 38 περιπτώσεις με διάφορα σημεία των καιρών και με αναφορές μέσα από την Αγία Γραφή.            

     Σύμφωνα λοιπόν με τα παραπάνω σημάδια, θα γεννηθεί η εύλογη απορία «Απέχουμε πολύ από τα γεγονότα αυτά, που θα συνταράξουν τον κόσμο;»H χρονολογία της δεύτερης έλευσης του Ιησού είναι αποκρυμμένη, για να μας κρατεί πάντα σε πνευματική ετοιμότητα, άγρυπνους. Οι ενδείξεις όμως, τα σημεία των καιρών, μας είναι αποκαλυμμένα, για να μας κάνουν αναμένοντες. Αυτό θα μπορούσε να παρουσιασθεί σαν βασική αρχή της Αγίας Γραφής, με βάση την οποία ο ίδιος ο Λόγος του Θεού προχωρεί στην προσέγγιση και χρονομέτρηση του ένδοξου ερχομού του Κυρίου Ιησού.

      Η ημερομηνία της έλευσης του Ιησού είναι μυστικό αφανέρωτο, είναι το απόρρητο του Θεού: «Περί δε της ημέρας εκείνης και της ώρας ΟΥΔΕΙΣ ΓΙΝΩΣΚΕΙ, ουδέ οι άγγελοι οι εν ουρανώ, ουδέ ο Υιός, ειμή ο Πατήρ» (Μάρκος ΙΓ:32). Ο Λόγος του Θεού, η Βίβλος, μας λέγει «..ουδέ ο Υιός», ούτε ο κεχρισμένος του Θεού, ο Ιησούς ως άνθρωπος γνώριζε την ημέρα της ένδοξης επιστροφής Του. Παρ’ όλα αυτά όμως, τα σημάδια των καιρών (οι ενδείξεις) συνέχεια πληθαίνουν, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεταξύ των πληρωμένων με το άγιο Πνεύμα χριστιανών, καθώς παρατηρούν τα “σημεία” αυτά, μια διαρκώς αυξανόμενη πεποίθηση ότι ο ερχομός του Ιησού Χριστού δεν πρόκειται να αργήσει, αλλά είναι πάρα πολύ κοντά.

    Η Αγία Γραφή μας αναφέρει ότι ο Θεός «ανεπαύθη την ημέραν την ΕΒΔΟΜΗΝ από πάντων των έργων αυτού...» (Γένεσις .Β:2). Θα έρθει η “έβδομη ημέρα”, που θα είναι “η χιλιετηρίδα της ανάπαυσης”, θα είναι “η ημέρα του Κυρίου” που μας περιγράφει ο Ιωάννης στην Αποκάλυψη (βλ. Αποκάλ. Α:10/ κλπ.). Θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι οι Εβραίοι, όταν μιλούσαν για τις ημέρες της εβδομάδας, τις χώριζαν σε δύο κατηγορίες, στις ΠΡΩΤΕΣ ΗΜΕΡΕΣ της εβδομάδας, που ήσαν οι τέσσερις πρώτες (Πρώτη=σημερινή Κυριακή, Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη) και στις ΕΣΧΑΤΕΣ ΗΜΕΡΕΣ που ήσαν οι τρεις τελευταίες (Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο). 

     Ο προφήτης Ιωήλ, 800 χρόνια π.Χ., αναφέρει ότι ο Θεός στις έσχατες ημέρες θα εκχέει το Πνεύμα Του «επί πάσαν σάρκα», γεγονός που συνέβηκε πριν δύο χιλιάδες χρόνια, την ημέρα της Πεντηκοστής και το επιβεβαίωσε ο απόστολος Πέτρος μιλώντας στο συγκεντρωμένο πλήθος, λέγοντας: «Τούτο είναι το ρηθέν δια του προφήτου Ιωήλ, Και εν ταις εσχάταις ημέραις, λέγει ο Θεός, ΘΕΛΩ ΕΚΧΕΕΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΜΟΥ ΕΠΙ ΣΑΡΚΑΝ ΣΑΡΚΑ, και θέλουσι προφητεύσει...» (βλ.Ιωήλ Β:28, Πράξεις Β:15-17).

     Ο Ιησούς μας αναφέρει ρητά η Γραφή ότι ήρθε στις έσχατες ημέρες:«Εν ταις εσχάταις ταύταις ημέραις ελάλησε προς ημάς εν Υιώ» (Εβραίους Α:1). Άρα οι ΕΣΧΑΤΕΣ ΗΜΕΡΕΣ αρχίζουν από την εποχή του Ιησού Χριστού.           

   Ολόκληρη η ιστορία του κόσμου, από τη ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ μέχρι τη ΣΥΝΤΕΛΕΙΑ, χωρίζεται σε «επτά χιλιετηρίδες», που τυπολογικά αντιστοιχούν σε «επτά ημέρες». Από τον Αδάμ μέχρι τον ερχομό του Μεσσία έχουμε 4 χιλιετηρίδες, που αντιστοιχούν στις 4 πρώτες ημέρες της Εβραϊκής εβδομάδας. Ο Ιησούς Χριστός ήρθε στην αρχή της «πέμπτης ημέρας» (της 5ης χιλιετηρίδας), που είναι η πρώτη από τις τρεις έσχατες ημέρες της Εβραϊκής εβδομάδας, και από τότε έχουν παρέλθει η ΠΕΜΠΤΗ και η ΕΚΤΗ ΗΜΕΡΑ και σύμφωνα με το γήινο ημερολόγιο έχουμε ήδη μπει στην ΕΒΔΟΜΗ ΗΜΕΡΑ (έβδομη χιλιετηρίδα) που είναι η «έβδομη ημέρα της ανάπαυσης» και που τυπολογικά αντιστοιχεί με τη χιλιετή βασιλεία του Ιησού Χριστού.

     Ο λαός Ισραήλ που απέρριψε τον Ιησού Χριστό ως Μεσσία του πριν 2000 χρόνια περίπου,  θα επιστρέψει σ’  Αυτόν στην αρχή της 3ης έσχατης ημέρας, που είναι η 7η κατά σειρά, δηλ. στην αρχή της έβδομης χιλιετηρίδας: «Έλθετε και ας επιστρέψωμεν προς τον Κύριον...» (Ωσηέ ς΄:1). Για το Θεό μία ημέρα είναι σαν χίλια χρόνια και τα χίλια χρόνια είναι σαν μία ημέρα (βλ. Β΄ Πέτρου Γ:8 /Ψαλμός 90:4) και ο λαός Ισραήλ έμεινε δύο ολόκληρες ημέρες, δηλαδή δύο χιλιάδες χρόνια, στους τάφους των εθνών και την αυγή της τρίτης ημέρας, της τρίτης δηλ. χιλιετηρίδας, θα στραφεί προς τον σωτήρα του, προς Αυτόν του οποίου την πλευρά «εξεκέντησαν». Όπως ο Ιησούς Χριστός, ο οποίος ήταν τύπος του λαού Του, έμεινε δύο ημέρες στον τάφο και την τρίτη ημέρα αναστήθηκε, έτσι και ο Ισραήλ θα αναστηθεί πνευματικά την αυγή της τρίτης ημέρας (χιλιετηρίδας):

 «...Θέλει αναζωοποιήσει ημάς μετά ΔΥΟ ΗΜΕΡΑΣ, εν τη ΤΡΙΤΗ ΗΜΕΡΑ θέλει μας αναστήσει, και θέλομεν ζη ενώπιον Αυτού. Τότε θέλομεν γνωρίσει (και) θέλομεν εξακολουθεί να γνωρίζωμεν τον Κύριον…»  (βλέπε, Ωσηέ ς΄:2-3).             

     Τυπολογικά βλέπουμε ότι όλα συγκλίνουν στη νέα χιλιετηρίδα που ήδη διανύουμε, η οποία είναι “η έβδομη ημέρα”, ή “η τρίτη έσχατη ημέρα”. Όπως ήδη έχω αναφέρει στο βιβλίο μου «ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΣΧΑΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ», που εκδόθηκε το έτος 1995 (Α’ έκδοση), προσωπικά πίστευα ότι τίποτα απολύτως δεν θα συνέβαινε όταν το γήινο ημερολόγιο θα έδειχνε 2000, όπως και πράγματι έγινε και αυτό γιατί ο Θεός δεν μετράει με τον ανθρώπινο τρόπο, αλλά με το δικό Του ρολόι. Μπορεί η νέα χιλιετηρίδα να αρχίζει για το Θεό το έτος 2020 ή το 2050, ή πάρα πολύ αργότερα, Αυτός γνωρίζει το πότε, εμείς πρέπει να είμαστε άγρυπνοι και έτοιμοι για να υποδεχτούμε τον ένδοξο ερχομό Του.

     Ο Ιησούς μας είπε να παρατηρούμε τα “σημεία” των καιρών και παρατηρώντας αυτά τα σημεία, θα μπορούμε να διακρίνουμε τι πρόκειται να γίνει επάνω στον κόσμο. Όταν βλέπουμε στον ορίζοντα καλοκαιριά, τότε λέμε «Αύριο θα έχουμε καλό καιρό», και όταν έχει συννεφιά και σκοτεινιά, τότε πάλι λέμε «Αύριο έρχεται βροχή». Εάν λοιπόν τα σημεία των φυσικών καιρών διακρίνουμε, τα σημεία των πνευματικών καιρών δεν μπορούμε να τα διακρίνουμε; Πιστεύω ότι σήμερα ζούμε σε «χαλεπούς καιρούς», σε επικίνδυνους χρόνους και περισσότερο από κάθε άλλη φορά μπορούμε να διακρίνουμε στην παγκόσμια πολιτική σκηνή τα πνευματικά σημάδια μιας επερχόμενης τραγωδίας, αλλά για πολλούς θα καταλήξει να είναι μια ένδοξη ευλογία. Χρειάζονται όμως πνευματικά μάτια για να τα διακρίνουν. 

  Όταν έγινε στις 11 Σεπτεμβρίου 2001 η τρομοκρατική επίθεση κατά των Η.Π.Α. και καταστράφηκαν οι δίδυμοι εμπορικοί ουρανοξύστες στο Μανχάταν της Ν.Υόρκης η μεγάλη μερίδα του τύπου έγραφε ότι ήταν «η ημέρα που συγκλονίστηκε ο κόσμος» και «η ημέρα που άλλαξε η ιστορία του κόσμου». Η πραγματικότητα δεν είναι αυτή, απλά είναι μια πρόγευση ενός άλλου γεγονότος που πρόκειται να συμβεί και θα συγκλονίσει το σύμπαν ολόκληρο, αλλάζοντας και την ιστορία του ανθρώπου. Είναι ο ένδοξος ερχομός του Ιησού Χριστού του Ναζωραίου. Ας έχουμε λοιπόν τα πνευματικά αισθητήρια σε ετοιμότητα για να βλέπουμε τα σημεία των καιρών, που συνεχώς αυξάνονται.  

------------------------------------------------------------------------------------

COPYRIGHT 2001

ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ  ΤΖΕΛΕΠΗΣ («ΦΙΛΑΔΕΛΦΟΣ»)

Τηλ. Κινητό:  694 - 49 21 318

E-MAIL: filadelfos02@hotmail.com

FACEBOOK 1: Alkiviadis Tzelepis (Filadelfos)

FACEBBOK 2: Groups/Filadelfos

YOUTUBE: Filadelfos TV /Filadelfos Channel /Filadelfos Films

---------------------------------------------------------------------------------------- 

 Για περισσότερες πληροφορίες, σου συστήνουμε να διαβάσεις το βιβλίο «ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΣΧΑΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ»,  που αναφέρεται στα γεγονότα που θα επακολουθήσουν μετά την αρπαγή της Εκκλησίας, όταν θα κυβερνά τη Γη ο Αντίχριστος.

Πολεμικές συρράξεις με τεχνολογία τρόμου, τρομοκρατικές ενέργειες που ξεπερνούν τον κινηματογράφο, εμφύλιες διαμάχες που αφανίζουν λαούς ολόκληρους, θρησκευτικές συγκρούσεις χωρίς τέλος, φοβερές επιδημίες, πείνα, αρρώστιες, ανεργία, πληθωρισμός, σεισμοί, καταστροφικά καιρικά φαινόμενα, άνθρωποι γεμάτοι μίσος, κακία, θεομπαίχτες, εγωϊστές, αλαζόνες, καιροσκόποι, σατανολάτρεις και πολλά άλλα κοινωνικά προβλήματα ζωντανεύουν στις σελίδες του βιβλίου αυτού.

Το βιβλίο αυτό προχωρεί στο μέλλον και περιγράφει φοβερά γεγονότα που πρόκειται να συμβούν:
Ο πύργος του Άϊφελ θα πέσει - Ο Νείλος ποταμός θα ξεραθεί - Τα Ηνωμένα Έθνη θα διαλυθούν - Ουρανοξύστες στη Νέα Υόρκη θα πέσουν - Το νερό θα γίνει σπάνιο στη Μέση Ανατολή - Η Τουρκία και οι γύρω περιοχές θα αιματοκυλίσουν - Ο Ειρηνικός και ο Ατλαντικός Ωκεανός θα ενωθούν…κλπ. Αυτά θα είναι μερικά από τα γεγονότα που αναφέρονται στο βιβλίο, το οποίο θεωρείται σαν μια μικρή συνέχεια (συμπλήρωμα) του βιβλίου με τίτλο «ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΣΧΑΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ» (κωδικός Νο3).

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΘΙΚΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ - Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ

 

 


ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΘΙΚΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ

ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ  και ΑΠΟΚΡΥΦΙΣΜΟΣ

Απόσπασμα από το βιβλίο «ΟΤΑΝ Η ΓΗ ΚΟΙΛΟΠΟΝΕΙ»

 

1.  ΑΣΕΒΕΙΑ  ΜΕ  ΕΝΔΥΜΑ  ΕΥΣΕΒΕΙΑΣ

        Μέσα στην Αγία Γραφή υπάρχουν πολλές προφητικές αποκαλύψεις για την κοινωνία των τελευταίων καιρών, αλλά πιστεύω ότι οι πλέον συγκλονιστικές αναφέρονται από τον απόστολο Παύλο και αποτελούν τον καθρέπτη της σημερινής ηθικής διαφθοράς του ανθρώπου. Στην Β΄ επιστολή προς Τιμόθεο, κεφ. Γ/3, εδάφια 1-5 γράφει:

      «Γίνωσκε δε τούτο, ότι εν ταις εσχάταις ημέραις θέλουσιν ελθεί  ΚΑΙΡΟΙ ΧΑΛΕΠΟΙ,  διότι θέλουσιν είσθαι οι  άνθρωποι: Φίλαυτοι, Φιλάργυροι, Αλαζόνες, Υπερήφανοι, Βλάσφημοι, Απειθείς εις τους γονείς, Αχάριστοι, Ανόσιοι, Αδιάλλακτοι, Συκοφάνται, Ακρατείς, Ανήμεροι, Αφιλάγαθοι, Προδόται, Προπετείς, Τετυφωμένοι, Φιλήδονοι μάλλον παρά φιλόθεοι, έχοντες μεν ΜΟΡΦΗΝ ΕΥΣΕΒΕΙΑΣ, αρνούμενοι δε την δύναμιν αυτής, και τούτους φεύγε…» 

         Το χαρακτηριστικό των παραπάνω ανθρώπων είναι ότι θα έχουν «μορφή ευσέβειας». Θα είναι βουτηγμένοι κυριολεκτικά μέσα στην αμαρτία, αλλά θα καυχώνται ότι είναι ευσεβείς προς το Θεό. Μπορεί να φανταστεί κάποιος το θράσος και την αναίδεια αυτών των ανθρώπων; Να είναι βλάσφημοι, πρόστυχοι, σκληροί, αισχροί συκοφάντες, φίλοι της ηδονής παρά φίλοι του Θεού, γεμάτοι αλαζονία και υπερηφάνεια και όμως να θεωρούν τους εαυτούς τους ότι είναι μέσα στο θέλημα του Θεού. Μην τολμήσει κάποιος και τους πει ότι δεν είναι χριστιανοί και ότι η ζωή τους δεν μαρτυρεί το φως του ευαγγελίου. Το λιγότερο που θα του κάνουν είναι να τον περιλούσουν μ’ ένα χείμαρρο κοσμητικών επιθέτων και άλλων σχετικών εκφράσεων. Μπορεί και να πουν: «Εμείς που πάμε εκκλησία, που βαπτίζουμε τα παιδιά μας, που νηστεύουμε κάθε Μεγάλη Παρασκευή, που δεν κλέβουμε το διπλανό μας και που κάνουμε ότι μας λέγει η εκκλησία, δεν είμαστε χριστιανοί;» Ο Παύλος όμως δίνει μια προτροπή «…και τούτους φεύγε», να αποφεύγουμε αυτούς τους ανθρώπους, που θα έχουν μορφή ευσεβή, αλλά θα αρνούνται τη δύναμη της ευσέβειας, δεν θα πιστεύουν στην καθαρή και άγια εν Χριστώ ζωή.

         Δεν μπορεί να υπάρξει κοινωνία ανάμεσα στο φως και στο σκοτάδι. Οι άνθρωποι αυτοί θα ακολουθούν «θρησκεία» και όχι τον Ιησού Χριστό, θα ακολουθούν ανθρώπινες παραδόσεις και συστήματα που θα τους βολεύουν, γιατί αυτά δεν θα απαιτούν από αυτούς καθαρότητα και αγιότητα. Δεν θα ανέχονται την υγιαίνουσα διδασκαλία, αλλά θα συγκεντρώνουν γύρω τους διδασκάλους κατά τις δικές τους επιθυμίες και θα ακούν αυτά που θα τους γαργαλίζουν ευχάριστα την ακοή. Θα είναι χλευαστές, ακολουθώντας τις δικές τους επιθυμίες. Θα είναι λύκοι με ένδυμα προβάτου για να κατασπαράξουν τον ποίμνιο, θα είναι ασεβείς με μορφή ευσέβειας για να παραπλανήσουν (βλ. Β’ Τιμόθεου Δ/4:3, Β’ Πέτρου Γ/3:3-4, κλπ.).

 2.  ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ  ΤΥΦΛΩΣΗ

         Αναφέρεται στη Βίβλο ότι οι άνθρωποι, ενώ γνώρισαν το Θεό, δεν Τον δόξασαν και δεν Τον ευχαρίστησαν, αλλά με τις σκέψεις τους ακολούθησαν μάταια πράγματα και «εσκοτίσθη η ασύνετος αυτών καρδία». Ενώ έλεγαν ότι είναι σοφοί, αποδείχτηκαν ανόητοι, αλλάζοντας την αλήθεια του Θεού με το ψέμα και σεβάστηκαν και λάτρεψαν την κτίση και όχι τον κτίσαντα, το Δημιουργό που είναι ευλογητός στους αιώνες. Εφόσον ο άνθρωπος ακολούθησε την οδό της διαφθοράς, ο Θεός μέσα στην δικαιοσύνη Του, τους παρέδωσε στις ακάθαρτες επιθυμίες των καρδιών τους και σε ατιμωτικά πάθη, ώστε να ατιμάζονται τα σώματά τους από τους ίδιους, με αποτέλεσμα να υπάρξει μεγάλος ηθικός ξεπεσμός, που στις ημέρες έχει φτάσει στο πλήρες.

    Η περιγραφή του απ. Παύλου για τους ανθρώπους αυτούς είναι αποκαλυπτική και ταυτόχρονα συγκλονιστική:

 «….Και καθώς απεδοκίμασαν το να έχουν επίγνωσιν του Θεού, παρέδωκεν αυτούς ο Θεός εις ΑΔΟΚΙΜΟΝ ΝΟΥ, ώστε να πράττουν τα μη πρέποντα, πλήρεις όντες πάσης (προσέξτε, εδώ αναφέρει ότι είναι γεμάτοι από ΚΑΘΕ μορφής) αδικίας, πορνείας, πονηρίας, πλεονεξίας και κακίας, γεμάτοι φθόνου, φόνου, έριδος, δόλου, κακοήθειας, ψιθυρισταί, κατάλαλοι, μισόθεοι (άνθρωποι δηλαδή που μισούν το Θεό), υβρισταί, υπερήφανοι, αλαζόνες, εφευρέται κακών, απειθείς εις τους γονείς, ασύνετοι, παραβάται συνθηκών, άσπλαγχνοι, αδιάλλακτοι και χωρίς έλεος…..»

    Πιστεύω ότι η παραπάνω περιγραφή προκαλεί φρίκη και τρόμο, θα έλεγε κάποιος ότι αφορά την κοινωνία κάποιας άλλης εποχής και όχι τη σημερινή. Ο εθνικός μας ποιητής, Διονύσιος Σολωμός, σε μια ποιητική έξαρση της ψυχής του γράφει «Όμορφος κόσμος, ηθικός, αγγελικά πλασμένος!!!». Ο Θεός πράγματι δημιούργησε έναν όμορφο κόσμο, με ηθική τάξη, αρμονία και ομορφιά, ένα κόσμο αγγελικά πλασμένο, έναν κόσμο στον οποίο ο άνθρωπος απουσίαζε: «Που ήσουν (λέγει ο Θεός) όταν Εγώ θεμελίωνα τη γη; Εάν έχεις σύνεση απάντησέ μου. Ποιος έθεσε τα μέτρα αυτής; Απάντησε εάν γνωρίζεις…. Που στηρίζονται τα θεμέλιά της, ή απάντησέ μου ποιος έθεσε τον ακρογωνιαίο λίθο της, όταν τα άστρα της αυγής έψαλλαν όλα μαζί και όλοι οι υιοί του θεού αλάλαζαν;» (βλ. Ιώβ ΛΗ/38:4-8). Η αμαρτία όμως του ανθρώπου έφερε την καταστροφή και τον όλεθρο στην όμορφη δημιουργία του Θεού. Οι άνθρωποι σήμερα έχουν φτάσει σε τέτοιο σημείο ηθικού ξεπεσμού και διαφθοράς, ώστε ενώ γνωρίζουν τη δικαιοσύνη του Θεού, ότι όσοι πράττουν τα παραπάνω είναι άξιοι θανάτου, όχι μόνον τα πράττουν, αλλά «συνευδοκούν…», επιδοκιμάζουν και συγχαίρουν αυτούς που τα πράττουν (βλ. Ρωμαίους Α/1:28-32).  

    Ο Παύλος δεν σταματά εδώ την περιγραφή, αλλά συνεχίζει, λέγοντας ότι δεν υπάρχει ούτε ένας δίκαιος, δεν υπάρχει κάποιος που να έχει σύνεση, δεν υπάρχει κάποιος που να εκζητεί το Θεό, όλοι εξέκλιναν και εξαχρειώθηκαν, δεν υπάρχει κάποιος που να πράττει το αγαθό, δεν υπάρχει ούτε ένας. Το αποτέλεσμα είναι το στόμα τους να είναι ένας τάφος ανοιχτός, μέσα από τον οποίο να βγαίνει μόνο δυσωσμία, η γλώσσα τους να μιλεί με δόλο, στα χείλη τους να υπάρχουν φαρμακερά φίδια, γεμάτα δηλητήριο κατάρας και πικρίας, τα πόδια τους να τρέχουν γρήγορα για να αδικήσουν και να χύσουν αίμα, οι δρόμοι τους να είναι γεμάτοι ερήμωση και ταλαιπωρία και δεν έχουν κάνενα φόβο Θεού (βλ. Ρωμαίους Γ/3:10-18).    

        Αυτή την εικόνα παρουσιάζει και ο πέμπτος άγγελος, λέγοντας: "Δεν υπάρχει πλέον κρίση, δεν υπάρχει δικαιοσύνη, δεν υπάρχει αγιασμός. Ειδωλολατρεία! Υλισμός! Μέθη! Δεσμά αμαρτίας παντού! Αίμα αθώο έχει χυθεί, εκατομμύρια βρέφη σκοτώνονται πριν ακόμα γεννηθούν. Οικογένειες χωρίζουν, είναι γενεά μοιχαλίδα, εδώ είναι τα Σόδομα και τα Γόμορρα, οι ημέρες του Νώε είναι εδώ. Ψευδείς ιεροκήρυκες και ψευδείς προφήτες αρνούνται την αγάπη μου. Πολλοί απ' αυτούς μιμούνται τη θρησκεία, αλλά αρνούνται την πραγματική δύναμη του Θεού".

    Η παραπάνω περιγραφή είναι ο καθρέπτης της σύγχρονης Ελληνικής κοινωνίας. Σταχυολογώ παρακάτω, ενδεικτικά, μερικούς τίτλους άρθρων εφημερίδων της περιόδου 2000-2007:

 •  «Σκότωσε συγχωριανό του για …δύο πιθαμές γης!!!» (2000).
 • «46χρονος Αλβανός εξέδιδε 13χρονη σε 50 πελάτες ημερησίως».
 • «84 κασέτες πορνό με ανήλικους από 5-16 ετών» (2000).
 •  «Βίασε και έθαψε ζωντανή 70χρονη» (2000).
 •  «Σκότωνε με δόσεις τον σύνοδό της, βίαζε την κοπέλα του» (2000).
 • 19χρονη μαχαίρωσε τον πατέρα της, επειδή τη βίαζε από 14 ετών (2002)
 • Οι ομοφυλόφιλοι γιόρτασαν τη «γέννηση» του κινήματός τους  (2003)
 • Έσφαξε το 6χρονο αδελφάκι της και το …έψησε στο φούρνο (2004).
 • Σοκ από νέο κρούσμα παιδικής πορνογραφίας….. (2006).
 • 47χρονος βίαζε 3 παιδιά, πληρώνοντας τους πατεράδες τους (2007).
 • 52χρονος βίαζε τις 2 κόρες του και τις άφησε 19 φορές έγκυους(2008)
 • ΙΣΛΑΝΔΙΑ: Η πρώτη ομοφυλόφιλος πρωθυπουργός….. (2010).
 • 71χρονος σάτυρος-παιδόφυλος προσέλκυε ανήλικους (2012).
 • ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Νόμιμη η δημιουργία οργάνωσης παιδεραστών (2013).
 • Δουλοπάροικοι και εκμετάλλευση στον 21ο αιώνα στη Μανωλάδα της Ηλείας: Η ντροπή της Ελλάδας (04.2013).

 

3.  ΑΝΗΘΙΚΟΤΗΤΑ - ΔΙΑΦΘΟΡΑ

          Υπάρχει επάνω σε όλα τα έθνη της Γης ένα πνεύμα λαγνείας και διαστροφής. Όλες οι ενέργειες του ανθρώπου στις ημέρες μας περιέχουν το στοιχείο της ερωτικής διαστροφής και της πνευματικής αποχαύνωσης. Ο κόσμος έρχεται καθημερινά αντιμέτωπος μ’ ένα ορμητικό ποτάμι βίαιης διαφθοράς, γεγονός που προκαλεί θλίψη και πόνο στις καρδιές εκείνων που θέλουν να ζουν κατά το θέλημα του Κυρίου. Για να αντέξουν έναν τέτοιο κατακλυσμό πνευματικής κατολίσθησης, θα τα καταφέρουν μόνον εφόσον έχουν συνεχή αφιέρωση και υποταγή στο Θεό.

          Σήμερα κανένα προϊόν δεν «πουλάει», εάν δεν εμπεριέχει μεσα του, με οποιοδήποτε τρόπο, το στοιχείο του προκλητικού, του χυδαίου και του αισθησιακού. Τα μαζικά μέσα ενημέρωσης (τύπος και τηλεόραση) κάθε στιγμή και κάθε λεπτό βομβαρδίζουν την όραση, την ακοή και το νου των ανθρώπων με εικόνες διαστροφής. Υπάρχει ένας καταιγισμός διαφημίσεων προϊόντων ή παροχής αγαθών με γυμνές και άσεμνες παρουσιάσεις. Ακόμα και διαφημίσεις που δεν «δικαιολογούν» το γυμνό, το περιέχουν έστω και σε μικρό βαθμό.

         Κινηματογραφικές ταινίες με ανήθικο περιεχόμενο θεωρούνται πλέον «υψηλή τέχνη» και «πνευματική κουλτούρα». Η χυδαιοδολογία στις θεατρικές παραστάσεις αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση επιτυχίας ενός έργου. Το περιεχόμενο αρκετών έργων είναι τόσο χυδαίο και διεστραμένο, που υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις ανθρώπων άθεων να παραπονιούνται, φοβούμενοι για τις επιπτώσεις που θα έχουν στα παιδιά τους. Φυσικά στα έργα αυτά δεν υπάρχει μόνο προστυχιά, υπάρχει ταυτόχρονα και υπερβολική βία, αίμα και αποκρυφισμός. Ότι έχει σχέση με μαγεία, αποκρυφισμό και σατανισμό παρουσιάζεται σαν «τέχνη» και σαν εσωτερική αναζήτηση τη ψυχής.

          Πρωτοσέλιδα εφημερίδων με ροζ σκάνδαλα αποτελούν την «συγκλονιστική» είδηση της ημέρας. Εφημερίδες (πολιτικές) που είχαν χαρακτηριστεί σαν «σοβαρές», κατάντησαν «φαιδρές». Ήδη στη χώρα μας κυκλοφορούν δύο ημερήσιες εφημερίδες που τα πρωτοσέλιδα άρθρα τους αναφέρονται πάντοτε σε ροζ ιστορίες, σκάνδαλα, διαζύγια επωνύμων, κλπ.. Περιοδικά που προσφέρουν αποκλειστικά βρώμικο περιεχόμενο διαφημίζονται και παρουσιά-ζονται σαν μέσο έκφρασης απελευθέρωσης του ανθρώπου. Η ομοφυλοφιλία απέκτησε «κοινωνική έκφραση» και σε αρκετά κράτη έχει κατοχυρωθεί και νομικά, με αποτέλεσμα ομοφυλόφιλοι να τελούν μεταξύ τους γάμο. Τον Ιανουάριο του έτους 2002 υπουργός οικονομικών Ευρωπαϊκής χώρας δήλωσε ότι είναι ομοφυλόφιλος και ήρθε σε κοινωνία γάμου με τον ερωτικό σύντροφό του. 

          Το μόνο που μπορεί εύκολα σήμερα να αποκτήσει κάποιος, είναι ότι έχει σχέση με ανηθικότητα και διαστροφή και δεν θα κουραστεί καθόλου. Εάν πάει στα περίπτερα θα βρει πληθώρα περιοδικών, βιβλίων και βίντεο με υπερβολικά άσεμνο περιεχόμενο. Εάν ανοίξει μια «σοβαρή» εφημερίδα ή κάποιο «αξιόπιστο» περιοδικό θα βρει δεκάδες διαφημίσεις με ροζ τηλέφωνα. Εάν χρησιμοποιήσει το διαδίκτυο (internet) θα μπορεί να βρει τα πάντα, ακόμα και σε ζωντανή παρουσίαση, όχι μόνο σε εθνικό επίπεδο, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο. Εάν κάνει μια βόλτα στο κέντρο των μεγαλουπόλεων θα βρει αρκετά καταστήματα με πρόστυχο εμπόρευμα (sex shop). Εάν θελήσει να βρει κακόφημα νυχτερινά κέντρα ή κακόφημους οίκους, όπου κυριαρχούν η σωματεμπορία, η πορνεία και τα ναρκωτικά  δεν έχει παρά να κάνει μια μικρή περιήγηση σε οποιαδήποτε πόλη.

      Όλα δείχνουν ότι υπάρχει μια βιομηχανία βρωμιάς και ηθικής κατολίσθησης: “Βαριά βιομηχανία το παράνομο σεξ στην Ελλάδα” έγραφε η εφημερίδα “ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ” (25-01-2002), πλην όμως η ίδια η εφημερίδα καθημερινά δημοσιεύει ροζ τηλέφωνα. Υπολογίζεται ότι 20.000 νεαρές κοπέλες από τις πρώην ανατολικές χώρες είναι στην Ελλάδα, που τις εκμεταλλεύονται 210.000 σωματέμποροι, με ετήσιο οικονομικό κέρδος καθεμιάς τα 45 εκατομμύρια, από τα οποία η ίδια εισπράττει ένα μικρό ελάχιστο ποσοστό. Δυστυχώς από στατιστικά στοιχία του έτους 2002 προκύπτει ότι η Ελλάδα έχει την 3η θέση στην Ευρώπη, μετά την Ιταλία και την Αυστρία. Τα νούμερα σε παγκόσμιο επίπεδο είναι τραγικά: “Τρία εκατομύρια αγόρια και κορίτσια εξωθούνται παγκοσμίως στην πορνεία” (βλ.ΤΑ ΝΕΑ, 18-12-2001).         

      Τη σχέση που ο Θεός προόρισε να είναι η γνήσια και η ειλικρινής έκφραση της αγάπης μεταξύ του άνδρα και της γυναίκας, ο Διάβολος (εχθρός του Θεού και του ανθρώπου), τη μετέτρεψε σε μια κτηνώδη και πρόστυχη πράξη. Προσέξτε τις τρεις παρακάτω περιπτώσεις: (1) Η δημιουργία του κόσμου ξεκίνησε με ένα γάμο. Ο Θεός είναι που ο ίδιος προσωπικά θέσπισε το γάμο μέσα στον κήπο της Εδέμ, ευλογώντας τον Αδάμ και την Εύα. (2) Ο Ιησούς Χριστός ξεκίνησε την επίγεια αποστολή Του από ένα γάμο. Ο Ιησούς έκανε το πρώτο του θαύμα, όταν ήταν προσκεκλημένος μαζί με τη μητέρα του Μαριάμ και τους μαθητές του, σ’ ένα γάμο στην πόλη Κανά της Γαλιλαίας, όπου μετέτρεψε το νερό σε κρασί. (3) Η αιωνιότητα για τον πιστό θα ξεκινήσει μ’ ένα γάμο. Στον ουρανό θα γίνει άλλος ένας ένδοξος και λαμπρός γάμος, που θα είναι ο γάμος του Νυμφίου Ιησού με την εκλεκτή νύμφη Του την εκκλησία. Τη μοναδική αυτή σχέση μεταξύ του άνδρα και της γυναίκας ο Διάβολος τη μάχεται με φοβερή μανία. Τα διαζύγια, οι παράνομες σχέσεις (πορνεία-μοιχεία), οι εκτρώσεις και τα διαλυμένα σπίτια είναι οι αδιάψευστοι μάρτυρες αυτής της φοβερής πραγματικότητας.  

      Όταν αποφάσισα να καταγράψω την παραπάνω προφητική εκπλήρωση των λόγων της Καινής Διαθήκης για την ηθική διαφθορά της εποχής μας, προβληματίστηκα εάν θα έπρεπε να το κάνω,  γιατί κατά ένα βαθμό παρουσιάζεται σαν εικόνα νίκης του Διαβόλου και όχι του Θεού. Θυμήθηκα όμως τα λόγια του Παύλου ότι «όπου επερίσσευσε η ΑΜΑΡΤΙΑ, εκεί υπερπερίσσευσε και η ΧΑΡΗ του Θεού» (Ρωμαίους Ε/5:20) και ότι εμείς, σαν παιδιά του Θεού, βρισκόμαστε σε συνεχή πνευματικό πόλεμο και «δεν αγνοούμε τα διανοήματα του Διαβόλου» (Β΄ Κορινθίους Β/2:11). Μέσα σ’ έναν κόσμο γεμάτο αμαρτία και διαφθορά, πάντοτε υπάρχουν οι άγιοι του Θεού, οι κεχρισμένοι Του, που είναι το πνευματικό αλάτι που συντηρεί και νοστιμίζει αυτό τον ασεβή και αποστάτη κόσμο. Όπως στα Σόδομα και στα Γόμορρα υπήρχε ο δίκαιος Λωτ και η οικογένειά του, που προσεύχονταν στο Θεό για να κάνει έλεος, έτσι και σήμερα σε κάθε περιοχή υπάρχουν χριστιανοί πολεμιστές στην προσευχή που μάχονται ενάντια στις σκοτεινές δυνάμεις.

          Ο Θεός δεν θέλει να χαθεί ο ασεβής, γι’ αυτό κάνει ότι είναι δυνατόν για να αποτρέψει οποιαδήποτε κρίση επάνω του. Όταν επρόκειτο να καταστραφούν τα Σόδομα και τα Γόμορρα, εξαιτίας της μεγάλης διαφθοράς που επικρατούσε στις πόλεις αυτές, επενέβη ο Αβραάμ και παρεκάλεσε το Θεό να μην τις καταστρέψει, λέγοντάς Του «Μήπως θα καταστρέψεις τον δίκαιο μαζί με τον ασεβή; Αν είναι στην πόλη 50 δίκαιοι, άραγε θα κάνεις καταστροφή; Και δεν θα συγχωρούσες τον τόπο για χάρη των 50 δικαίων που βρίσκονται σ’ αυτόν; Μη γένοιτο ποτέ Εσύ να πράξεις ένα τέτοιο πράγμα, να θανατώσεις δίκαιο και ασεβή μαζί, και ο δίκαιος να είναι όπως ο ασεβής…». Ο Θεός στην παράκληση αυτή του Αβραάμ απάντησε ότι «Αν βρω στα Σόδομα 50 δικαίους, θα συγχωρούσω ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ για χάρη τους»(βλ. Γένεση ΙΗ/18:23-33).

          Ο Αβραάμ χάρηκε με την απάντηση του Θεού και άρχισε να Του κάνει παζάρια, λέγοντας: «Κύριε, αν βρεθούν εκεί 40, θα τους καταστρέψεις;». Ο Θεός απάντησε «ΟΧΙ». Τότε ο Αβραάμ συνέχσε: «Αν βρεθούνε εκεί 30 ή 20;» Ο Θεός και πάλι απάντησε «ΟΧΙ». Τότε ο Αβραάμ έκανε την τελευταία ερώτηση «Και αν βρεθούν εκεί 10 δίκαιοι;» Ο Θεός απάντησε «Δεν θα την καταστρέψω, για χάρη των 10». Και όμως, στην πολυσύχναστη αυτή πόλη ήταν τόσο μεγάλη η αμαρτία και η διαφθορά, ώστε δεν βρέθηκαν ούτε 10 δίκαιοι, παρά μόνο 4, ο Νώε και η γυναίκα του (που τελικά χάθηκε και αυτή, αλλά έξω από την πόλη) και οι 2 κόρες τους, για τους οποίους ο Θεός έστειλε 2 αγγέλους Του για να τους βγάλουν έξω από την πόλη, πριν επέλθει η καταστροφή. Αυτό ο Θεός το κάνει πάντοτε, ελευθερώνει τον δίκαιο από κάθε επερχόμενη κρίση επάνω στον κόσμο. Ο άνθρωπος πληρώνεται από τον «κύριό» του με το μισθό που του αναλογεί, θερίζει αυτό έχει σπείρει. Απολαμβάνει αυτά, για τα οποία «εργάστηκε». Δεν ευθύνεται ο Θεός για τον ηθικό ξεπεσμό του και την κατάντια του. Ο ίδιος είναι υπόλογος των πράξεών του.

          Προσωπικά πιστεύω ότι, εάν ο Αβραάμ έλεγε στο Θεό να μην καταστρέψει τα Σόδομα και τα Γόμορρα επειδή υπήρχαν εκεί μόνον 4 δίκαιοι, ο Θεός που είναι μακρόθυμος και γεμάτος σπλάχνα ελέους και αγάπης, θα το έκανε, γιατί θέλει να δώσει στον αμαρτωλό άνθρωπο μια ακόμα ευκαιρία μήπως και μετανοήσει, δεν θέλει να χαθεί στην αιώνια κόλαση, αλλά ο Αβραάμ όμως σταμάτησε στους 10. Εξαιτίας των λίγων ευσεβών, ο Θεός κάνει χάρη και ευλογεί και τους υπόλοιπους ασεβείς, όπως χαρακτηριστικά είπε ο Ιησούς ότι ο ουράνιος Πατέρας «ανατέλλει τον ήλιο επάνω σε ΠΟΝΗΡΟΥΣ και ΑΓΑΘΟΥΣ, και βρέχει επάνω σε ΔΙΚΑΙΟΥΣ και ΑΔΙΚΟΥΣ…» (Ματθαίος Ε/5:45).  

          Μπορεί λοιπον να φαίνεται σαν νίκη του Διαβόλου ο παγκόσμιος ηθικός ξεπεσμός, αλλά στην πραγματικότητα είναι το κύκνειο άσμα του, γνωρίζει ότι οι ημέρες του είναι μετρημένες και προσπαθεί με μανία να παρασύρει μαζί του στην κόλαση όσους περισσότερους μπορεί. Οι προφητικές υποσχέσεις του Θεού για το λαό Του στις τελευταίες ημέρες είναι ένδοξες και θαυμαστές. Η εκκλησία με τη δύναμη της μαρτυρίας της θα συντρίψει ολοσχερώς τις πονηρές δυνάμεις:

          «Εν ταις εσχάταις ημέραις, το όρος (=η βασιλεία) του οίκου του Κυρίου θέλει στηριχθή επί της κορυφής των ορέων και υψωθή υπεράνω των βουνών (δηλ. των άλλων βασιλειών), και πάντα τα έθνη θέλουσι συρρέει εις αυτό (στο όρος του Κυρίου) και πολλοί λαοί θέλουσιν υπάγει και ειπεί, …Έλθετε και ας αναβώμεν εις το ΟΡΟΣ του Κυρίου, εις τον ΟΙΚΟΝ του Θεού και θέλει διδάξει ημάς τας οδούς Αυτού, και θέλομεν περιπατήσει εν ταις τρίβοις Αυτού…»  (Ησαϊας Β/2:1-2)     

 4.  ΑΠΟΚΡΥΦΙΣΜΟΣ - ΠΝΕΥΜΑΤΙΣΜΟΣ

          Ο Θεός λέγει: «Εκπλάγητε ουρανοί, διά τούτο και φρίξατε, συνταράχθητε σφόδρα…. Διότι δύο κακά έπραξεν ο λαός μου, (1) Εμέ εγκατέλιπον την πηγή των ζωντανών υδάτων, και (2) Έσκαψαν εις εαυτούς λάκκους, λάκκους συντετριμμένους, οι οποίοι δεν δύνανται να κρατήσουν ύδωρ» (Ιερεμίας Β/2:12-13). Ο άνθρωπος εγκατέλειψε την πηγή της ζωής και πίνει από «λασπωμένα νερά» για να ξεδιψάσει την ψυχή του. Το αποτέλεσμα είναι σήμερα να έχει στραφεί στον αποκρυφισμό και στη μαγεία για να γεμίσει το κενό της καρδιάς του. Δεν υπάρχει περιοδικό ή εφημερίδα που να μην προβάλλουν το ωροσκόπιο, ή να μην περιέχουν διαφημίσεις για αστρολόγους.

          Ο Διάβολος και οι εργάτες τους για να εξαπατήσουν ακόμα και τους εκλεκτούς παρουσιάζονται σαν «άγγελοι φωτός» και «διάκονοι δικαιοσύνης» (βλ. Β’ Κορινθίους ΙΑ/11:13-15). Υπάρχει σε παγκόσμια κλίμακα ένα κύμα αυξανόμενης λατρείας του Σατανά, κάτω από διάφορα προσωπεία, που πολλές φορές χαρακτηρίζονται ως «επιστημονικά», ή «τρόποι εσωτερικής σκέψης, έρευνας και αναζήτησης», όπως: Τηλεπάθεια, Διόραση, Υπνωτισμός, Εταιρίες Ψυχικών Ερευνών, Παραψυχολογία, Ψυχοερευνητές, Μαγνητισμός, Γιόγκα, Ψυχοκίνηση, Ωροσκόπιο, Αστρολογία και Παραφυσικά φαινόμενα.

          Δυστυχώς αυτά τα φαινόμενα, σε μικρό ή μεγάλο αριθμό, θα υπάρχουν και μέσα σε εκκλησιαστικούς χώρους και κύκλους. Ο απ. Πέτρος προφητικά αναφέρει ότι μεταξύ του λαού του Θεού θα υπάρξουν ψευδοπροφήτες και ψευδοδιδάσκαλοι, που θα φέρουν «αιρέσεις απωλείας, αρνούμενοι και τον αγοράσαντα αυτούς Δεσπότην, επισύροντες εις τους εαυτούς των ταχείαν απώλειαν…» (βλ. Β΄ Πέτρου Β/2:1-3). Θα φέρνουν ψευδοδιδασκαλίες που θα αρνούνται ακόμα και τον ίδιο τον Ιησού Χριστό, που με το αίμα Του εξαγόρασε την ποινή της αμαρτίας τους, με αποτέλεσμα να υπάρχει κακή μαρτυρία και «η οδός της αληθείας να βλασφημηθεί». Βλασφημώ ετυμολογικά σημαίνει «βλάπτω τη φήμη» και αυτή θα είναι η στρατηγική του Διαβόλου και των πονηρών του δυνάμεων, να βλάψουν και να διαστρεβλώσουν τη φήμη του Ιησού, του ευαγγελίου Του και των γνησίων μαθητών Του. Θα υπάρξει στους έσχατους καιρούς επάνω στην ανθρωπότητα ένα κύμα έντονου διωγμού εναντίον του της εκκλησίας, επειδή θα υψώνει την Κεφαλή του σώματος, τον Ιησού. Ο Διάβολος θα εξαποστείλει λεγεώνες δαιμόνων συκοφα-ντίας για να διαβάλουν και να δυσφημήσουν τους αγίους. Πολλοί πιστοί, που νόμιζαν ότι δεν είχαν εχθρούς, ξαφνικά θα βρεθούν να είναι περικυκλωμένοι από παντός είδους «απρόβλεπτες» εχθρικές καταστάσεις. Θα υπάρξει μια υπερφυσική επίδειξη δαιμονικής δύ-ναμης. Το «όρος» όμως του Κυρίου θα υψωθεί υπεράνω των βα-σιλειών του εχθρού και θα τις συντρίψει. Ο Θεός έχει κρατήσει τον «καλόν οίνον» για το λαό Του στις έσχατες ημέρες και η επερχόμενη δόξα και δύναμη της εκκλησίας θα φανερωθεί σε όλο το μεγαλείο της.                      

         Ο απ. Παύλος αναφέρει ότι στους τελευταίους καιρούς «θέ-λουσι αποστατήσει τινές από της πίστεως, προσέχοντες εις ΠΝΕΥΜΑ--ΤΑ ΠΛΑΝΗΣ και εις ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΔΑΙΜΟΝΙΩΝ…» (βλ. Α’ Τιμόθεου Δ/4:1-3). Οι άνθρωποι θα αρέσκονται σε όσα τους γαργαλίζουν την ακοή, σε ψευδοδιδασκαλίες, σε «νέους δρόμους και ορίζοντες», σε «νέες αποκαλύψεις», σε «νέες ιδέες» παρά στην αλήθεια του ευαγγελίου του Ιησού Χριστού. Όλες αυτές οι καινοτόμες διδασκαλίες θα έχουν θρησκευτικό προσωπείο και θα χρησιμοποιούν με θράσος και χωρίς φόβο το όνομα Κυρίου Ιησού Χριστού. Είναι χαρακτηριστική περίπτωση, γνωστή σε όλους, εάν κάποιος επισκεφτεί έναν αστρολόγο, ή Μέντιουμ, ή χαρτορίχτρα (χαρτομαντεία), θα διαπιστώσει ότι ο χώρος μέσα στον οποίο «εργάζεται» είναι γεμάτος από θρησκευτικά σύμβολα και αντικείμενα λατρείας (εικόνες, κεριά, σταυρούς, βιβλία, κλπ..). Η απάτη και η μεθοδεία του Διαβόλου είναι τέλεια. Δεν δυσκολεύεται καθόλου στο να εξαπατήσει τον αφελή και το θρησκευόμενο, τον αδιάφορο και τον αρθολογιστή. Η Βίβλος μας αποκαλύπτει ότι ο κάθε εργάτης του Σατανά έρχεται «με την ενέργεια του Σα-τανά, με ΚΑΘΕ ΔΥΝΑΜΗ και σημεία και τέρατα ψεύδους και με ΚΑΘΕ ΑΠΑΤΗ της αδικίας μεταξύ των απολλυμένων, οι οποίοι δεν δέχτηκαν την αγάπη της αλήθειας για να σωθούν» (Β’ Θεσσαλονικείς Β/2:9-11)        

      Μηνύματα, σαν το παρακάτω, βομβαρδίζουν συνέχεια τον άνθρωπο: «Μελλοντολόγος-Αστρολόγος-Γραφομάντης. Ειδικεύεται σε θέματα αγάπης και εξετάζει με ανάλυση ακρίβειας όλα τα αισθηματικά προβλήματα. Αντιμετωπίζει με σοβαρότητα και αξιοπιστία κάθε δύσκολη κατάσταση. Βλέπει το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον με οράματα. Δίνει συγκεκριμένες απαντήσεις και γεγονότα με ημερομηνίες!!!». Ο άνθρωπος σήμερα είναι παραδομένος σε προκαταλήψεις, δεισιδαιμονίες, ανθρώπινες παραδόσεις, ειδωλολατρία, ήθη και έθιμα. Επειδή ζει χωρίς το Θεό, είναι γεμάτος με ανασφάλεια και αβεβαιότητα. Ζει μ’ ένα συνεχές άγχος και ψάχνει να βρει τη λύση στα λασπωμένα νερά του Διαβόλου. Είναι «νερά», αλλά τα νερά αυτά δεν μπορούν να ξεδιψάσουν την ψυχή του. Είναι θολά νερά απάτης και πλάνης. Αυτά που η κοινωνία τα έχει κάνει αποδεκτά και τα έχει νομιμοποιήσει με τη χορήγηση σχετικών αδειών, από το Θεό καταδικάζονται σαν βδελυρές ενέργειες. Η εντολή του Θεού προς κάθε άνθρωπο είναι ρητή:

         «Δεν θέλει ευρεθεί εις σε (ουδείς) διαπερνών τον υιόν αυτού ή την θυγατέρα αυτού διά του πυρός, ή μαντευόμενος μαντείαν, ή προγνώστης των καιρών, ή οιονωσκόπος, ή μάγος, ή γόης, ή ανταποκριτής δαιμονίων, ή τερατοσκόπος, ή νεκρομάντις. Διότι ΠΑΣ Ο ΠΡΑΤΤΩΝ ΤΑΥΤΑ (είναι) βδέλυγμα εις τον Κύριον…» (Δευτερονόμιο ΙΗ/18:10-12).

        «…Ουδέ θέλετε μεταχειρίζεσθε μαντείας, ουδέ θέλετε προ-μαντεύει καιρούς…Δεν θέλετε ακολουθεί τους έχοντας ΠΝΕΥΜΑ ΜΑΝΤΕΙΑΣ, ουδέ θέλετε προσκολληθή εις ΕΠΑΟΙΔΟΥΣ, ώστε να μιαίνεσθε δ’ αυτών. Εγώ (είμαι) Κύριος ο Θεός σας» (Λευιτικό ΙΘ/19:26,31).

          Σήμερα σε κάθε ανθρώπινη κοινωνία τα παραπάνω είναι επικερδή επαγέλματα. Ο εχθρός έρχεται σαν πλημμύρα να καταστρέψει τον άνθρωπο, αλλά το Πνεύμα του Κυρίου σηκώνει εναντίον του ένα λαβαρο νίκης. Ο λαός του Θεού, με δύναμη και εξουσία, στους τελευταίους καιρούς θα γκρεμίσει τα οχυρά του εχθρού και θα συντρίψει ολοσχερώς τις πονηρές δυνάμεις του. Ο Θεός υποσχέθηκε ότι θα εκχύσει το άγιο Πνεύμα Του «επί πάσαν σάρκαν» (βλ. Ιωήλ Β/2:28-32, Πράξεις Β:2:14-20) και αυτό στις ημέρες μας ήδη γίνεται. Ο ισχυρός πολεμιστής της εκκλησίας των εσχάτων καιρών με τη μάχαιρα του Λόγου του Θεού πολεμά και καθαιρεί από τον επουράνιο χώρο της Ελλάδας τις δαιμονικές αρχές και εξουσίες.

          Αυτή η φανέρωση της δύναμης του Θεού, δια μέσου του λαού Του, δεν θα είναι συνεχής, αλλά μέχρι την αρπαγή της εκκλησίας στον ουρανό. Κάτω στη Γη, όπου την εξουσία θα αναλάβει ο Αντίχριστος, η κατάσταση θα είναι δραματική. Όσα αναφέραμε ότι συμβαίνουν ήδη επάνω στην ανθρωπότητα (σεισμοί, πείνα, αρρώστιες, πολέμοι, καταστροφή του περιβάλλοντος, κλπ.), θα φαντάζουν σαν περίοδοι ειρήνης και ευημερίας μπροστά στις φοβερές κρίσεις που πρόκειται να ξεσπάσουν επάνω στην ασεβή ανθρωπότητα την περίοδο εκείνη, που θα είναι για επτά έτη και για την οποία θα μιλήσουμε με συντομία στο επόμενο κεφάλαιο. Ο ίδιος ο Ιησούς είπε ότι εάν οι ημέρες εκείνες δεν συνετέμνοντο, κανένας άνθρωπος δεν θα έμενε επάνω στη Γη.         

         Η Γη κοιλοπονεί. Βρισκόμαστε στην εποχή που η Βίβλος την χαρακτηρίζει σαν «αρχή ωδίνων». Το μήνυμα αυτού του βιβλίου είναι να προετοιμάσει τις καρδιές των ανθρώπων για την επερχόμενη παγκόσμια θλίψη. Μεγάλες καταστροφές θα επακολουθήσουν και θα πρέπει ο καθένας να λάβει θέση σε ποιο στρατόπεδο θα ανήκει, του Θεού ή του Διαβόλου, γιατί ο πόλεμος είναι πνευματικός. Το καινούργιο που θα γεννηθεί μέσα από τις πνευματικές ωδίνες για άλλους θα είναι ευλογία και για άλλους αιώνια κρίση.

          ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για περισσότερες λεπτομέρειες, σχετικά με τον αποκρυφισμό και τον πνευματισμό, διάβασε το βιβλίο των εκδόσεών μας με τίτλο «ΤΟ ΞΕΣΚΕΠΑΣΜΑ ΤΩΝ ΣΚΟΤΕΙΝΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ».  

 _______________________________________________________________ 

COPYRIGHT 2002

ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ  ΤΖΕΛΕΠΗΣ («ΦΙΛΑΔΕΛΦΟΣ»)

Τηλ.  Κινητό:  694 - 49 21 318

E-MAIL: filadelfos02@hotmail.com

FACEBOOK 1: Alkiviadis Tzelepis (Filadelfos)

FACEBBOK 2: Groups/Filadelfos

YOUTUBE: Filadelfos TV /Filadelfos Channel /Filadelfos Films

                  

3 ΠΡΟΦΗΤΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ που οδηγούν στο μέλλον!!!